Debat Mark Zuckerberg & Thierry Breton

Image
Afbeelding

Debat Mark Zuckerberg & Thierry Breton

De Europese Commissioner en CEO van Facebook in gesprek over een post Covid-19 Digital Deal

Op initiatief van de Centre on Regulation in Europe (CERRE) gingen afgelopen 18 mei Thierry Breton, de Europese Commissioner voor de Interne Markt, en Facebook's CEO Mark Zuckerberg live met elkaar in debat onder leiding van Bruno Liebhaberg, de directeur van CERRE.

Voor de uitbraak van COVID-19 waren de online platformen al aanzienlijk veranderd in de manier waarop we werken, met elkaar omgaan, kopen en leren. De crisis heeft deze trend versneld. In een post-COVID-wereld zijn de voordelen, kansen en risico's van online platforms groter dan ooit. Hoe kan Europa de voordelen en kansen aangrijpen en tegelijkertijd de risico's beperken?

Terwijl Brussel reikhalzend uitkijkt naar de voorstellen van de Europese Commissie voor nieuwe regels voor het digitale tijdperk, bespraken Breton en Zuckerberg de rol en de verantwoordelijkheden van de online platforms tijdens de COVID-19-crisisbeheersing en de toekomstige herstelfase. De mogelijke langere termijn gevolgen van de pandemie voor de relatie tussen online platforms en overheden werden besproken, en hoe het toekomstige bestuur en de toekomstige samenwerking eruit zou kunnen zien.

Bekijk het debat terug op YouTube.

Did you find this information useful?
0