Cross-overLab: ontwikkel je in een andere discipline en dien een project in

Cross-overLab: ontwikkel je in een andere discipline en dien een project in

Deadline: 4 januari 2021
Cross-sectoraal

Het Cross-overLab heeft als doel talent binnen de disciplines theater, film, games, immersieve of interactieve projecten en literatuur in Nederland en Vlaanderen de kans te bieden een plan in te dienen binnen een andere discipline en zich daarin verder te ontwikkelen. Enkel kandidaten met ruime professionele ervaring in hun eigen vakgebied kunnen zich hiervoor aanmelden. De deadline om een projectplan in te dienen is 4 januari 2021. Dit programma wordt mede ondersteund door de Creative Europe Desks Nederland en Vlaanderen.

De door een commissie geselecteerde projecten (max. zes) worden in een periode van ruim acht maanden – ondersteund door workshops, masterclasses en coaching – verder ontwikkeld om tijdens DraMaastricht gepresenteerd te worden aan een professionele jury.

Het beste en meest veelbelovende project ontvangt een prijs ter waarde van 5.000 euro om het plan samen met een zelf te kiezen coach naar een hoger niveau te tillen. Deze prijs wordt ter beschikking gesteld door de partners van het Cross-overLab (VAF, Nederlands Filmfonds, deAuteurs, Literatuur Vlaanderen, deBuren, Stimuleringsfonds Creatieve Industrie en Letterenfonds).

Voor wie?

 • Deelnemers van alle nationaliteiten (mits Nederlandstalig en geen student meer), die gevestigd zijn, permanent resideren of hun beroep uitoefenen in Nederland, Vlaanderen of Brussel.
 • Aanvragers kunnen zich alleen, als duo of als team kandidaat stellen.
 • Aanvragers moeten bewezen relevante ervaring hebben in één van de (eigen) volgende disciplines:
  - theater
  - letteren (schrijvers/ilustratoren)
  - film
  - acteurs/ actrices
  - videogames
  - immersief/ interactief.

Data sessies

 • 18 t/m 21 april 2021 - OP LOCATIE – De Koningssteen in Mechelen
 • Mei t/m oktober 2021- ONLINE – coachingsessies en masterclasses. Deze worden in overleg met de deelnemers en coaches vastgesteld.
 • 5 en 6 november 2021 - OP LOCATIE – tijdens DraMaastricht.

Aanmelden

 • Meld je aan via de site van Cross-overLab
 • Deadline: 4 januari 2021.
Did you find this information useful?