Twee Nederlandse projecten geselecteerd onder 'COLLABORATE TO INNOVATE'

Image
Afbeelding
Discipline
Audiovisuele media

Twee Nederlandse projecten geselecteerd onder 'COLLABORATE TO INNOVATE'

13 nieuwe projecten, waarvan twee Nederlandse, zijn geselecteerd voor steun in het kader van de 2e editie van Europa Cinemas’ COLLABORATE TO INNOVATE.
MEDIA

Dit nieuwe vlaggenschip, dat in 2021 is gelanceerd door Europa Cinemas met steun van Creative Europe MEDIA, is bedoeld als een extra beloning voor innovatieve samenwerkingsprojecten van leden van het Europa Cinemas netwerk.

De projecten moeten onder meer de zichtbaarheid van Europese films bevorderen en zorgen voor meer publiek, vooral onder jongeren. Belangrijke speerpunten zijn duurzaamheid en inclusie. De financiële bijdrage van Europa Cinemas bedraagt maximaal 100 000 euro per project.

Uit Nederland zijn twee projecten geselecteerd:

  • Cinema VRiations gecoördineerd door Schuur (Haarlem) in samenwerking met Lux (Nijmegen) en LantarenVenster (Rotterdam)
  • Europe Forward Cinema Collaboration gecoördineerd door De Balie (Amsterdam) in samenwerking met Kino Pilotu (Praag), Dvorana Kulturnog Centra (Belgrado) en Cinema Muzeul Taranului (Boekarest).

"Een van de kerndoelstellingen van dit programma is projecten te ondersteunen die het potentieel hebben om andere bioscoopexploitanten in het netwerk en daarbuiten te inspireren", aldus Claude-Eric Poiroux, algemeen directeur van Europa Cinemas.

Lucia Recalde, hoofd van Creative Europe MEDIA heeft bevestiogd dat de Europese Commissie verwelkomt het COLLABORATE TO INNOVATE-project van Europa Cinemas blijft ondersteunen. "Door de Covid- crisis is het duidelijk geworden dat innovatie en samenwerking belangrijker zijn dan ooit om het bioscoopbezoek nieuw leven in te blazen en te vernieuwen".

Klik hier voor een overzicht van alle geselecteerde projecten.

 

Did you find this information useful?