Cinekid gaat naar China!

Image
Afbeelding
Caption
Cinekid gaat met het MediaLab naar China. Foto: Cinekid
Authors
Cinekid

Cinekid gaat naar China!

Cinekid brengt het MediaLab naar Shanghai op de Internationale Dag van het Kind

Cinekid, hét film, televisie – en nieuwe media festival voor de jeugd, brengt een deel van het MediaLab naar Shanghai. Het Cinekid MediaLab is de grootste interactieve, digitale speeltuin van Europa.
Kinderen van alle leeftijden komen in het lab in aanraking met interactieve kunstwerken uit de hele wereld, zoals installaties, workshops en digitale spelomgevingen. Het MediaLab draait om kijken, proberen, meedoen en vooral samen maken.

Cinekid ontvangt al jarenlang steun vanuit het Creative Europe MEDIA programma.
In 2016 is de organisatie van het festival benaderd door Shanghai Ruihe Aesthetic Education Investment Co. Ltd. Dit bedrijf wil kwalitatieve mediakunst toegankelijk maken voor Chinese kinderen en ziet in Cinekid een geschikte partner. Eerder is de Chinese partij een samenwerking aangegaan met het Van Gogh Museum. Vanuit DutchCulture werden connecties gelegd tussen Cinekid en de Chinezen, waarbij geadviseerd werd hoe met elkaar samengewerkt kan worden.

Het resultaat? Een pilot die plaatsvindt in het Youcheng Park in The New Bund, het voormalige terrein van de World Expo 2010. De publieksopening is op donderdag 1 juni 2017, op de Internationale Dag van het Kind. In het MediaLab in Shanghai is er een reeks workshops en installaties die eerder opgesteld stonden tijdens het festival in Amsterdam.

Did you find this information useful?
0