|
Image
Afbeelding
Andrea Posthuma
Role
Advisor Media - Creative Europe
Email
a.posthuma@creativeeuropedesk.nl

|
Image
Afbeelding
Emma O'hare
Role
Advisor Media - Creative Europe
Email
e.ohare@dutchculture.nl
 

75.000 euro MEDIA-ontwikkelingssteun voor twee Nederlandse producenten

75.000 euro MEDIA-ontwikkelingssteun voor twee Nederlandse producenten

In totaal bijna 3 miljoen euro voor 71 Europese projecten
MEDIA

De Europese Commissie heeft de resultaten gepubliceerd van de tweede deadline voor MEDIA Ontwikkelingssteun (Individuele Projecten). In totaal ontvangen 71 Europese projecten uit 27 Europese landen een bedrag van bijna 3 miljoen euro. Uit Nederland ontvangt Submarine Docs 25.000 euro voor de documentaire Oasis en Rots Filmwerk ontvangt 50.000 euro voor de speelfilm A Fucked up Tribute to Mothely Loveeen mislukt eerbetoon aan moederliefde.

Voor de deadline in mei werden bij het agentschap 487 aanvragen ingediend, een aanzienlijke stijging (75%) ten opzichte van de vorige deadline en een stijging van 42% ten opzichte van de tweede deadline van de oproep in 2019. Het slagingspercentage was deze ronde daarom laag, slechts 15%. De stijging van het aantal aanvragen houdt waarschijnlijk verband met de coronacrisis; producenten moesten met een groot deel van hun activiteiten stoppen, waardoor mee tijd kwam voor de ontwikkeling van projecten en voor fondsenwerving. 

Nog een paar interessante cijfers: van de 59 geselecteerde creatieve documentaires en fictieprojecten zijn er 7 specifiek gericht op een jong publiek (6 fictie, 1 creatieve documentaire). Van de 71 geselecteerde projecten zijn er 51 voornamelijk bestemd voor bioscoop (72%), 16 voor tv-uitzendingen (23%) en 4 voor digitale platforms (6%). Het slagingspercentage is zeer vergelijkbaar voor de drie platforms (tussen 14% en 15%). 

Klik hier voor een overzicht van alle resultaten van deze ronde.