60 projecten geselecteerd voor IDFA Forum 2019

Image
Afbeelding
Caption
IDFA Forum 2018

60 projecten geselecteerd voor IDFA Forum 2019

Het MEDIA-gesteunde International Documentary Film Festival Amsterdam (IDFA) heeft de zestig geselecteerde projecten bekend gemaakt voor het IDFA Forum van dit jaar, de coproductie- en financieringsmarkt van het festival. De selectie is een breed scala aan documentaires en nieuwe media. Het IDFA Forum vindt plaats in Amsterdam van 24 tot en met 27 november 2019.

730 projecten werden ingediend, waaruit een commissie van internationale experts een definitieve selectie maakte van 60 projecten die tijdens het Forum gepresenteerd zullen worden.

27 projecten zijn geselecteerd voor de Round Table Pitch, en 6 projecten worden gescreend in de categorie Rough Cuts. 17 projecten zijn geselecteerd voor het IDFA DocLab Forum, 7 projecten voor de Art & Culture Round Table Pitch, en 3 voor de Children's Documentary Round Table Pitch.

De selectie omvat projecten van (co-)producenten uit 44 verschillende landen. Ruim de helft van de leden van alle teams (bestaande uit zowel regisseurs als producenten) zijn vrouwelijk. 6 projecten zijn van Nederlandse makers.

Klik hier voor een overzicht van alle geselecteerde projecten.

Did you find this information useful?
0