33ste European Film Awards-ceremonie dit jaar virtueel

33ste European Film Awards-ceremonie dit jaar virtueel

Zonder publiek, vanuit Berlijn op 12 december 2020
MEDIA

De 33ste European Film Awards-ceremonie zal dit jaar virtueel, zonder publiek op zaterdagavond 12 december uitgezonden worden vanuit Berlijn, de zetel van de European Film Academy. Via een livestream kan men de uitreiking volgen. 

De European Film Academy (EFA), de burgemeester van Reykjavik en de IJslandse Minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur hebben besloten het evenement in december 2020 in de IJslandse hoofdstad te annuleren, maar in 2022 zal Reykjavik de 35ste European Film Awards-ceremonie organiseren. Volgens het gebruikelijke schema zal de 34ste EFA-ceremonie in 2021 in Berlijn plaatsvinden. 

Het besluit is een direct gevolg van de steeds slechter wordende situatie als gevolg van de COVID-19 pandemie in een toenemend aantal Europese landen en in IJsland. De pandemie heeft gevolgen voor alle evenementen die in het EFA-weekend plaatsvinden. De European Film Academy en EFA Productions werken momenteel aan een nieuw concept voor een EFA-week met extra online-evenementen, ook voor partners en leden,  waaronder de jaarlijkse Algemene Vergadering. 

De wijze waarop de awards worden toegekend blijft hetzelfde. De meer dan 3800 EFA-leden bepalen de winnaars in de belangrijkste categorieën. Vanwege de pandemie zullen de nominaties ook online op dinsdag 10 november vanuit het Filmfestival van Sevilla in Spanje bekendgemaakt worden. Vorige week werd bekend gemaakt dat zes debuutfilms, waaronder de Nederlandse film Instinct van Halina Reijn, werden genomineerd voor een European Film Award.

Lees meer op de website van de European Film Awards.