|
Image
Afbeelding
Andrea Posthuma
Role
Advisor MEDIA - Creative Europe
Email
a.posthuma [at] creativeeuropedesk.nl
 

A Season of Classic Films

Image
Afbeelding

A Season of Classic Films

Cross-sectoraal

Creative Europe MEDIA organiseert voor het eerst A Season of Classic Films als vervolg op het Europees Erfgoedjaar 2018 en in het kader van de Digital4Culture-strategie. Het initiatief, dat op 29 juni 2019 in Bologna van start ging en tot het najaar loopt, wil bijdragen aan de opbouw van communities rondom cultuur, film en erfgoed.

De events vormen tevens een uitstekende gelegenheid voor openbare debatten over ons gemeenschappelijk cultureel erfgoed, waarbij het belang van restauratie en het behoud van het filmerfgoed in Europa wordt benadrukt. De vorm verschilt per stad, maar alle evenementen richten zich op een breed publiek om zo ook jongeren kennis te laten maken met ons rijke culturele erfgoed.

Fritz Lang's Metropolis (1927), Francois Truffaut's The 400 blows (1959) en Cinema Paradiso (1988) van Giuseppe Tornatore zijn slechts een greep uit de titels die zullen worden vertoond op iconische plekken als het Aristoteles Plein in Thessaloniki (Griekenland), het Kasteel van Kilkenny (Ierland) of het Piazza Maggiore in Bologna (Italië). In Nederland zal in het EYE Filmmuseum in Amsterdam een bijzondere screening plaatsvinden van Menschen am Sonntag van Robert Siodmak en Edgar Ulmer, mede geschreven door Billy Wilder. Meer hierover is binnenkort te vinden op de agenda van EYE en op onze website.

Dit evenement maakt deel uit van de going local-communicatiecampagne van de Europese Commissie, waarbij men wil laten zien hoe het Europese beleid verbonden is met het dagelijks leven. In dit kader zal Creative Europe MEDIA ook de restauratie en digitalisering van films financieren om ervoor te zorgen dat het Europese filmerfgoed aan toekomstige generaties wordt doorgegeven.

SeasonofClassicfilms.jpg
Did you find this information useful?