|
Image
Afbeelding
Andrea Posthuma
Role
Advisor MEDIA - Creative Europe
Email
a.posthuma [at] creativeeuropedesk.nl
 

Ruim 1,1 miljoen euro naar zes Nederlandse productiehuizen

Image
Afbeelding
Discipline
Audiovisuele media

Ruim 1,1 miljoen euro naar zes Nederlandse productiehuizen

MEDIA

Voor Creative Europe MEDIA – Slate Funding 2017 (ontwikkelingssteun voor drie tot vijf projecten) zijn zes Nederlandse productiehuizen geselecteerd voor een totaalbedrag van ruim 1,1 miljoen euro.

Van de landen met een middelgrote productiecapaciteit hebben Nederland en Denemarken het hoogste aantal geselecteerde projectaanvragen. Met een bedrag van 1.115.580 euro gaat bijna 10% van het totaalbudget van deze oproep naar Nederlandse producenten. Hiermee haalt Nederland na Frankrijk, Duitsland en Denemarken het hoogste bedrag uit het totaalbudget (zie tabel* onderaan). Verder is opmerkelijk dat Nederland een slagingspercentage van 85% heeft, zes van de zeven ingediende projecten zijn geselecteerd.

De gehonoreerde Nederlandse producenten zijn:

ProducentBedrag
Pupkin Film€ 210.000
Phanta Vision€ 210.000
Topkapi€ 200.000
Pieter van Huystee Film & TV€ 95.580
BosBros€ 200.000
New Amsterdam Film Company€ 200.000

 

Dramaseries is de nieuwe trend
Er zijn deze ronde 163 aanvragen ingediend uit 24 landen waarvan 69 aanvragen zijn gehonoreerd voor een totaalbedrag van ruim 12 miljoen euro, een selectiepercentage van 44%. Het percentage geselecteerde aanvragen bestaande uit een gemixt genre (fictie, documentaire, animatie) bedraagt 39%, aanvragen die enkel uit fictieprojecten bestaan ook 39%, aanvragen die enkel uit creatieve documentaires bestaan 13% en aanvragen die enkel uit animatie bestaan 5%. De meerderheid van projecten is nog steeds bestemd voor vertoning in de bioscopen maar er heeft een toename plaatsgevonden van televisieprojecten, 38 % is voor televisievertoning en 6% voor digitale platforms. In de afgelopen drie jaar is er een zichtbare groei van ontwikkeling van dramaseries met internationale potentie.

Voor het eerst kon dit jaar steun worden aangevraagd voor korte films van aanstormend talent. 30% van alle ingediende Europese aanvragers heeft van deze mogelijkheid gebruik gemaakt, 23 korte films werden geselecteerd.

Klik hier voor een totaaloverzicht van de resultaten Slate Funding 2017.

*Tabel: Aangevraagd en toegekend bedrag in euro per land.

Did you find this information useful?
0