Resultaten Selectieve Distributiesteun bekend

Image
Afbeelding
Caption
Another Round (Druk) van Thomas Vinterberg
Authors
Another Round by Thomas Vinterberg
Discipline
Audiovisuele media

Resultaten Selectieve Distributiesteun bekend

Resultaten call 21-2019, 2e deadline
MEDIA

De resultaten Steun voor Selectieve Distributie (21-2019) deadline 16 juni 2020, zijn bekend gemaakt.

Van de 17 aanvragen zijn 10 sales-agenten gehonoreerd voor een totaalbedrag van 5.522.485 euro.

9 Nederlandse distributeurs hebben voor een bedrag van 337.618 euro MEDIA-distributiesteun ontvangen voor de volgende filmtitels:

Lamb aka Dýrið geregisseerd door Valdimar Jóhannsson
Het stel María en Ingvar woont met een kudde schapen op een boerderij. Op een dag ontdekken de twee een pasgeborene op hun veld waarna ze besluiten deze als hun eigen kind op te voeden. De baby, een kruising tussen mens en schaap, geeft hen veel geluk maar brengt tevens onheil met zich mee.
Aangekocht door The Searchers. Release in 2021

Tre Piani geregisseerd door Nanni Moretti Drie gezinnen leven in evenveel appartementen in hetzelfde appartementencomplex. Op de eerste etage woont een jong koppel dat een sterk vermoeden heeft dat hun oudere buren hun dochter mishandelt. Een verdieping hoger oefent een hardwerkende man zijn beroep uit waardoor zijn echtgenote zich over hun twee kinderen ontfermt. Terwijl zij tegen de eenzaamheid vecht balanceert ze op de rand van de krankzinnigheid. Boven haar woont een gepensioneerde rechter en weduwe die haar verleden overpeinst.
Aangekocht door Cineart. Release verwacht in 2020

Été 85 geschreven en geregisseerd door François Ozon
Het script werd gebaseerd op de roman Je moet dansen op mijn graf van de Britse auteur Aidan Chambers. Normandië, ‘85. De zomervakantie is net van start gegaan als de 16-jarige Alexis na het kapseizen van zijn zeilbootje wordt gered door David. Het is de start van bijzondere vriendschap. David blijkt een droom van een vriend en de jongens hebben samen de tijd van hun leven. Maar zal de droom langer duren dan deze zomer?
Aangekocht door September Films. Release september 2020

Undine geregisseerd door Christian Petzold
Dit romantische drama is namelijke een adaptatie van de mythe van Undine, de waternimf die eerder al in literaire werken opdook en nu aanmeert in het hedendaagse Berlijn waar ze als gids de kost verdient en de man die haar hart brak, moet vermoorden. Omdat Petzold na Transit nog meer wilde doen met de chemie die er tussen Paula Beer en Franz Rogowski hangt, liet hij het duo opnieuw opdraven in dit bijzondere portret over een bedroefde zeemeermin op het droge.
Aangekocht door Cherry Pickers Filmdistributie. Release oktober 2020

Supernova geregisseerd door Harry Macqueen.
Met Colin Firth, Stanley Tucci en John Alan Roberts
Sam is al 20 jaar samen met zijn partner Tusker. Met hun caravan reizen ze door Engeland. Ze bezoeken vrienden, familieleden en diverse locaties. Het stel wil van elkaars gezelschap genieten, omdat bij Tusker twee jaar geleden dementie vastgesteld werd. Gedurende de trip blijken hun visies op de toekomst niet overeen te komen en worden geheimen onthuld.
Aangekocht door Cineart. Release 17 december 2020

Druk geregisseerd door Thomas Vinterberg
Er is een theorie dat we geboren zouden moeten worden met een aandeel alcohol in ons bloed. Die bescheiden intoxicatie opent onze geest voor de wereld om ons heen, vermindert onze problemen en verhoogt onze creativiteit. Gesteund door die theorie, beginnen Martin en drie van zijn vrienden, allemaal vermoeide leraren op de middelbare school, een experiment om de hele dag door een constant niveau van intoxicatie te handhaven. Als Churchill de Tweede Wereldoorlog won met een zware alcoholverslaving, wie weet wat een paar druppels voor hen en hun studenten zouden kunnen betekenen? De eerste resultaten zijn positief en het kleine project van de leraren is verheven tot een echte academische studie die resultaten oplevert.
Aangekocht door September Films. Release verwacht 2021

Gli Anni Piu Belli van regisseur Gabriele Muccino
Gli Anni Piu Belli (“de mooiste jaren”) is een zomerse Italiaanse film over vriendschap, familie en het leven, waarin we vier vrienden volgen gedurende 40 jaar. Giulio (Pierfrancesco Favino), Gemma (Micaela Ramazzotti), Paolo (Kim Rossi Stuart) en Riccardo (Claudio Santamaria) zijn sinds hun jeugd in de jaren '80 hecht bevriend. Samen groeien ze op, gaan ze door de puberteit en worden ze volwassen. Ze delen momenten van liefde en succes, maar kennen ook tijden van teleurstellingen. Naarmate de jaren verstrijken verliezen de vier vrienden elkaar regelmatig uit het oog, om elkaar steeds weer terug te vinden. Hun vriendschap ontvouwt zich in de schaduw van de Italiaanse geschiedenis van de laatste vier decennia.
Aangekocht door Cineart. Release augustus 2020

Nowhere Special geregisseerd door Umberto Pasolini
John, een 35-jarige glazenwasser, heeft zijn leven gewijd aan het opvoeden van zijn 4-jarige zoon, Michael, nadat de moeder van het kind hen kort na de bevalling had verlaten. Als John nog maar een paar maanden te leven heeft, probeert hij een nieuwe, perfecte familie voor Michael te vinden, vastbesloten hem te beschermen tegen de verschrikkelijke realiteit van de situatie.
Aangekocht door Cineart. Release 2020

Sarlatan aka Charlatan van Agnieszka Holland
Een biografisch, historisch drama over Jan Mikolásek (1889-1973), een Tjechische kruidendeskundige die met zijn alternatieve behandelwijze honderden mensen genas.
Mikolasek werd geboren aan het begin van de 20e eeuw en verwierf roem en rijkdom met onorthodoxe behandelmethoden om een breed scala aan ziekten te genezen. Al voor de Tweede Wereldoorlog won de genezer in Tsjechoslowakije aan reputatie en rijkdom, zowel tijdens de nazi-bezetting als onder het communistische bewind. Beide regimes wilden zijn vaardigheden graag gebruiken en hem in ruil daarvoor bescherming bieden. Maar hoe hoog was de prijs om deze status te behouden toen het tij keerde.
Aangekocht door Cinemien. Release verwacht in 2021.

Klik hier voor de totaalresultaten.

 

Did you find this information useful?