Resultaten Selectieve Distributiesteun bekend

Image
Afbeelding
Caption
Corpus Christi van Jan Komasa
Authors
Corpus Christi van Jan Komasa
Discipline
Audiovisuele media

Resultaten Selectieve Distributiesteun bekend

Resultaten call 21-2019, 1e deadline
MEDIA

De resultaten Steun voor Selectieve Distributie (21-2019) deadline 10 december 2019, zijn bekend gemaakt.
Van de 21 aanvragen zijn 12 sales-agenten gehonoreerd voor een totaalbedrag van 4.786.291 euro.

9 Nederlandse distributeurs hebben voor een bedrag van 212.907,50 euro MEDIA-distributiesteun ontvangen voor de volgende filmtitels:

Boze Cialo aka Corpus Christi van Jan Komasa: Een jongeman met strafblad doet zich voor als priester in een Pools stadje dat worstelt met een trauma. De film was genomineerd voor de Oscar voor Beste Internationale Film.

La Bonne Epouse van regisseur Martin Provost: Een kleurrijke, Franse komedie met in de hoofdrol Juliette Binoche, werpt een satirische blik op thema's die wereldwijd gekend en nog altijd bevochten worden.

Falling, geregisseerd en geschreven door Viggo Mortensen: Willis Peterson is een op leeftijd gekomen boer die er heel conservatieve ideeën op nahoudt. Hij laat zijn boerderij achter zich en trekt naar Los Angeles om voor onbepaalde tijd bij zijn zoon John in te trekken. Deze woont samen met zijn mannelijke partner en hun geadopteerde dochter. De hereniging tussen vader en zoon brengt al snel conflicten met zich mee.

Die Heinzels - Rückkehr Der Heinzelmänner, aka The Elfkins: Baking a Difference, animatiefilm van Ute von Münchow-Pohl: Al tweehonderd jaar leven de Elfkins onder de grond, ver weg van de grotemensenwereld. Tot op een dag het opgewekte Elfkin-meisje Helvi behoefte heeft aan meer ruimte om zich heen. Samen met haar vrienden, de Elfkin-jongens Kipp en Butz, trekt ze naar de bovengrondse wereld.

Om Det Oandliga, aka About Endlessness van regisseur Roy Andersson: In 'Om det Oändliga' worden we door de wereld geleid door de zachte stem van een vrouw. Het is een soort sprookjesstem, een Scheherazade die ons het eeuwige verhaal vertelt van de levens en het streven van de mensheid. Geleid door deze stem, zien we de handelingen van de mens en het leven in al zijn banaliteit en grootsheid.

Deux, van regisseur Filippo Meneghetti: Buurvrouwen Madeleine en Nina zijn al tientallen jaren elkaars grote liefde. Maar niemand weet dat deze vrouwen meer delen dan hun trappenhuis. Hun grootste wens is hun appartementen te verkopen om samen naar Rome te verhuizen.

Adam van regisseur Maryam Touzani: De zwangere, ongetrouwde Samia is op zoek naar een dak boven haar hoofd en klopt aan bij Abla, weduwe en alleenstaande moeder van de 8-jarige Warda. In eerste instantie blijft de deur voor Abla gesloten, maar geleidelijk vinden de vrouwen steeds meer steun bij elkaar. Ondertussen bakken ze in de bakkerij van Abla de heerlijkste Marokkaanse lekkernijen.

Hap van regisseur Maria Sødahl: Anja en Tomas vormen een groot gezin van biologische kinderen en stiefkinderen. Al jaren groeit het stel onafhankelijk van elkaar op. Wanneer Anja de dag voor Kerstmis een terminale hersenkankerdiagnose krijgt, valt hun leven uiteen en wordt verwaarloosde liefde blootgelegd.

Le Voyage Du Prince is een animatiefilm van Jean-François Laguionie & Xavier Picard: Een oude apen-prins spoelt aan op de kust van een onbekend land. Hij is gewond en verdwaald, maar wordt gelukkig gevonden door Tom. De jongen neemt hem mee naar huis, zodat zijn ouders de prins kunnen verzorgen. Een avontuur begint.

Klik hier voor het totaaloverzicht.

Did you find this information useful?
0