Netflix komt met coronavirus-fonds voor entertainmentindustrie

Netflix komt met coronavirus-fonds voor entertainmentindustrie

Netflix zet hulpfonds op van 90 miljoen euro
MEDIA

Netflix heeft een fonds opgezet om mensen te helpen die werkzaam zijn in de entertainmentindustrie en die door vertraagde of geannuleerde producties zonder werk zitten.

Het hulpfonds van 100 miljoen dollar, ongeveer 90 miljoen euro, is bedoeld om de naar schatting 120.000 mensen te helpen die de afgelopen weken door de coronamaatregelen hun baan hebben verloren.

Ted Sarandos, Chief Content Officer van Netflix, zegt in een verklaring: "De COVID-19-crisis is verwoestend voor veel industrieën, waaronder de audiovisuele en creatieve industrie. Bijna alle televisie- en filmproductie is nu wereldwijd stopgezet, waardoor honderdduizenden mensen nu zonder werk zitten, waaronder ook elektriciens, timmerlieden en chauffeurs. We willen ze door deze moeilijke tijden heen helpen, helemaal nu overheden nog aan het uitvinden zijn op welke manier ze economische steun gaan bieden."

Naar verluidt gaat 15 miljoen dollar van het fonds naar derden en non-profitorganisaties die noodhulp bieden aan werkloze crewleden in landen met een grote productiecapaciteit. Netflix verklaart dat het van die 15 miljoen in ieder geval 1 miljoen gedoneerd wordt aan het SAG-AFTRA COVID-19 Disaster Fund, het Motion Picture & Television Fund en het Actors Fund Emergency Assistance in de Verenigde Staten. Daarnaast wordt 1 miljoen dollar verdeeld wordt tussen AFC en Fondation des Artistes (Frankrijk).

Wat de impact van het initiatief voor Europa betreft, werkt Netflix samen met bestaande brancheorganisaties om soortgelijke creatieve noodhulp te creëren. Binnenkort worden nadere details bekendgemaakt.

Bron: Variety