16 mei 2019

LUMIERE VOD: Database van Europese films

Lancering van LUMIERE VOD door Mariya Gabriel, eurocommissaris Digitale Economie & Samenleving en Thorbjørn Jagland, secretaris-generaal van de Raad van Europa.

In april heeft de Europese Commissie Lumiere VOD gelanceerd, een database die wordt beheerd door het European Audiovisual Observatory. De database heeft als doel de transparantie in de Europese VoD-sector te bevorderen en de zichtbaarheid en distributie van Europese films te vergroten. Het is een hulpmiddel voor professionals in de audiovisuele sector, overheden en vooral de gebruikers om informatie te vinden over Europese films en hun beschikbaarheid online. De database bevat informatie over meer dan 35.000 Europese films afkomstig uit 250 verschillende VoD-catalogi die in 28 Europese landen beschikbaar zijn.

Mariya Gabriel, commissaris voor digitale economie en samenleving: "Europa was - en is nog steeds - een grote speler op het gebied van filmproductie. Het is aan ons om ervoor te zorgen dat Europese films het publiek genieten dat zij verdienen. LUMIERE VOD, dat reeds meer dan 150 VOD-diensten en 35.000 Europese films omvat, is een initiatief in het kader van onze #Digital4Culture-strategie".

Ga voor meer informatie naar: http://lumierevod.obs.coe.int/