|
Image
Afbeelding
Andrea Posthuma
Role
Advisor MEDIA - Creative Europe
Email
a.posthuma [at] creativeeuropedesk.nl
 

Internationale coproductiemarkt Euro Connection 2019

Image
Afbeelding
Authors
Euro Connection 2019
Discipline
Audiovisuele media

Internationale coproductiemarkt Euro Connection 2019

Korte filmprojecten gezocht!

Op 1 september opende de inschrijving voor het MEDIA-gesteunde Euro Connection 2019. Euro Connection is de internationale coproductiemarkt tijdens het Clermont-Ferrand International Short Film Festival in Frankrijk en heeft als doel coproductie van korte films binnen Europa te bevorderen. Nederlandse en Vlaamse producenten van korte films, animaties en creatieve documentaires (tot 40 minuten) die op zoek zijn naar een Europese cofinancieringspartner komen in aanmerking om hun project voor Euro Connection in te dienen bij Go Short.

Go Short - International Short Film Festival Nijmegen en Internationaal Kortfilmfestival Leuven zijn gezamenlijk gatekeeper voor Euro Connection, het grootste en belangrijkste coproductieplatform voor korte films in Europa. Gezamenlijk doen zij de voorselectie en dragen uit alle ingezonden projecten een kandidaat voor aan de internationale jury in Frankrijk. Deze jury maakt de definitieve selectie van zestien projecten. De geselecteerde producenten worden uitgenodigd om in Clermont-Ferrand hun project te pitchen en deel te nemen aan verschillende netwerkactiviteiten. Euro Connection 2019 vindt plaats op dinsdag 5 en woensdag 6 februari 2019. Producenten die wel voorgedragen zijn, maar niet tot de geselecteerde projecten doordringen kunnen niet deelnemen aan de pitch, maar krijgen wel de mogelijkheid om als bezoeker deel te nemen aan de vele netwerkmogelijkheden die Euro Connection te bieden heeft.

Producenten van in aanmerking komende projecten kunnen vanaf zaterdag 1 september hun projecten indienen. Inzendingen dienen voorzien te zijn van een volledig ingevuld aanmeldingsformulier, aangevuld met de gevraagde bijlagen. Meer informatie over Euro Connection en het aanmeldingsformulier zijn te vinden op de website van Go Short. Inzenden kan tot zaterdag 20 oktober.

Did you find this information useful?
0