Cinemini Europe & Taartrovers Thuis

Image
Afbeelding
Caption
Foto: Taartrovers
Authors
Cinemini Europe
Discipline
Audiovisuele media
Short Film

Cinemini Europe & Taartrovers Thuis

Online korte films en activiteiten voor peuters en kleuters
MEDIA

Met Europese partners, Deutsches Filminstitut & Filmmuseum - DFF (Duitsland) Kinodvor (Slovenië), en Film Museum Wien (Oostenrijk), ontwikkelen Taartrovers Film Festival en Eye een divers (MEDIA-gesteund) filmprogramma Cinemini Europe voor kinderen van 3-6 jaar. Met installaties, filmkaarten en lessen voor leerkrachten. Afgelopen jaar is het programma getest met kinderen in alle landen en in oktober 2020 wordt het gepresenteerd aan filmdocenten, festivals en filmmusea in heel Europa. Met Cinemini Continued wordt de ontwikkeling en verspreiding van filmeducatie voor jonge kinderen verder doorgezet.

Cinemini Europe komt bijna op zijn einde. Cinemini Continued gaat vanaf 2021 van start en legt de focus voornamelijk op training van professionals en kant-en-klare film/doe pakketten voor festivals en scholen. Dit zal worden geleid door het Deutsches Filmmuseum & Filminstitut uit Frankurt. Er komen twee nieuwe partners bij, Fundacao de Serralves (Portugal) en Baltic Film, Media, Arts and Communication School (Tallinn, Estland). Taartrovers zal - naast de algemene partnertaken - de ontwikkeling van een handzame mobiele filminstallatie voor kleuters op zich nemen.

Taartrovers Thuis
Juist nu, in tijden van corona, is het belangrijk dat mooie films met de daaraan verbonden creatieve, uitdagende, onderzoekende en inspirerende activiteiten gedeeld worden. Daarom heeft Taartrovers ze aangepast zodat ze geschikt zijn voor online gebruik en om thuis uit te voeren. Leerkrachten, ouders, maar vooral de kinderen kunnen nu vanuit huis zelf aan de slag. Op de website zijn bijzondere (korte) films voor peuters en kleuters geplaatst. Ga hiervoor naar Taartrovers Thuis!

Did you find this information useful?
0