49 Europese speelfims, waaronder Cobain, Donbass en Girl geselecteerd voor de European Film Awards

Image
Afbeelding
Authors
European Film Awards 2018

49 Europese speelfims, waaronder Cobain, Donbass en Girl geselecteerd voor de European Film Awards

Bekendmaking winnaars op 15 december in Sevilla.

49 lange speelfilms werden dit jaar geselecteerd voor een nominatie voor de European Film Awards 2018. Met films uit 35 landen toont de lijst de grote verscheidenheid van de Europese film.

 

In de twintig landen met de meeste leden van de European Film Academy (EFA) hebben de leden direct één film uit eigen land voor de selectie mogen voordragen. Een speciale commissie bestaande uit leden van het EFA-bestuur en de filmprofessionals Giorgio Gosetti (Italie), Elise Jalladeau (Griekenland), Christophe Leparc (Frankrijk), Jacob Neiendam (Denemarken), Edvinas Pukšta (Litouwen) en Alik Shpilyuk (Oekraïne) hebben de lijst aangevuld.

 

Uit deze selectie zullen de meer dan 3500 leden van de European Film Academy in de komende weken de nominaties kiezen voor de categorieën beste Europese film, beste regisseur, beste actrice, beste acteur en beste scenarioschrijver. De nominaties worden op 10 november 2018 tijdens het Europese Filmfestival van Sevilla in Spanje worden bekendgemaakt. Een 8-koppige jury bepaalt wie genomineerd worden in de categorieën beste Europese cinematografie, montage, production design, kostuumontwerp, haar & make-up, muziek, sound design en – voor de eerste keer – visual effects.

 

Klik hier voor de speelfilm selectie 2018, waaronder de film Cobain van regisseur Nanouk Leopold.

De 31ste European Film Awards met de bekendmaking van de winnaars vindt plaats op zaterdagavond 15 december 2018 in Sevilla.

 

Did you find this information useful?
0