Tweede editie 'A Season of Classic Films'

Image
Afbeelding
Discipline
Audiovisuele media

Tweede editie 'A Season of Classic Films'

Het werk van Europese nationale en regionale filmarchieven onder de aandacht gebracht vanaf december 2020
MEDIA

Na een eerste succesvolle editie in 2019, met meer dan 15.000 bezoekers, zal tussen december 2020 en juni 2021 de tweede editie van ‘A Season of Classic Films’ plaatsvinden. Hiermee wordt via een reeks gratis filmvertoningen door heel Europa, het werk van Europese nationale en regionale filmarchieven onder de aandacht gebracht, vooral onder jonge volwassenen. De meeste films die worden vertoond betreft nieuwe digitale restauraties. Samen met de 22 deelnemende instellingen, waaronder het Eye Filmmuseum in Amsterdam, wil het initiatief ook de heropening ondersteunen van Europese filmarchieven, die allemaal getroffen zijn door de Covid19-crisis. Het Season of Classic Films-initiatief wordt financieel ondersteund door Creative Europe MEDIA en gecoördineerd door de Association des Cinémathèques Européennes (ACE).

De lijst van steden en films is beschikbaar op deze pagina. Download hier de brochure met informatie en het programma.

Sandra den Hamer, voorzitter van de Association des Cinémathèques Européennes en directeur van Eye Filmmuseum pleitte eerder al op het Lumière Film Festival’s International Classic Films Market (MIFC) in Lyon, voor meer samenwerking om het Europees filmerfgoed voor iedereen toegankelijk te maken. Zie hiervoor het artikel in Variety.

Eye zal in 2020-2021 Een ochtend van zes weken van Nikolai van der Heyde (online) vertonen. Meer informatie volgt. In 2019 vertoonde Eye Film in het kader van ‘A Season of Classic Films’ de stillefilmklassieker Menschen am Sonntag, van Billy Wilder. Jazzcollectief New Cool Collective speelde live een zelfgeschreven score en op transparante schermen werden bewerkte filmfragmenten geprojecteerd.

Did you find this information useful?
0