14 Oscar-nominaties voor zeven MEDIA-gesteunde films

14 Oscar-nominaties voor zeven MEDIA-gesteunde films

'The Father' van Florian Zeller het vaakst genomineerd 
MEDIA

Zeven films die steun ontvingen van het Creative Europe MEDIA-programma, hebben de lijst van de Oscars gehaald, met in totaal veertien nominaties. De winnaars worden op 25 april tijdens de 93e ceremonie van de Academy Awards bekend gemaakt.

The Father van Florian Zeller werd het vaakst genomineerd en dingt zes keer mee, waaronder voor Beste Film, Beste Acteur en Beste Scenario.

Quo Vadis, Aida? van Jasmila Žbanić en Another Round van Thomas Vinterberg staan beiden op de shortlist voor Beste Internationale Speelfilm. De laatste kreeg een tweede nominatie voor Beste Regisseur.

Voor de categorie Animated Feature Film werden genomineerd: Wolfwalkers van Tomm Moore en Ross Stewart en A Shaun the Sheep Movie: Farmageddon van Will Becher en Richard Phelan. 

Tot slot werd The Mole Agent van Maite Alberdi genomineerd voor Best Documentary Feature, en Pinocchio van Matteo Garrone voor Best Costume Design en Makeup & Hairstyling.

In totaal hebben deze zeven genomineerde films meer dan 1,9 miljoen euro aan MEDIA-steun ontvangen voor ontwikkeling en de internationale distributie.

Ga voor alle genomineerde films naar oscars.org.