How to turn XR to a commercial art form?

How to turn XR to a commercial art form?

Discipline
Audiovisuele media
Virtual Reality
Country
Italië
Creative Europe Desk NL organiseert tijdens het filmfestival Venetië een panel op het VR-eiland.
MEDIA

Zaterdag 3 september van 11:00 -12:30 organiseren de Creative Europe Desks op het VR-eiland van Venetië een panel met de title “How to turn XR to a commercial art form?”.

Lucia Recalde, hoofd van Creative Europe MEDIA bij de Europese Commissie zal het panel inleiden door een overzicht te geven van de relevante MEDIA-strategieën op het gebied van immersive media (VR/AR). Het panel wordt gemodereerd door Ulrich Schauth van VRHAM! Virtual reality and Arts Festival.

Sprekers

Aansluitend zal een netwerk cocktail plaatsvinden.

Dit panel wordt georganiseerd door Creative Europe Desk Turijn in samenwerking met Creative Europe Desks Berlijn, Hamburg, NRW, Vlaanderen, Wallonië en Nederland. Festival accreditatie is verplicht.

Tevens vinden gedurende het festival een tweetal initiatieven plaats geïnitieerd door de Europese Commissie. Het eerste event focust zich op VR en de VR/AR Coalitie, het tweede event, in samenwerking met het Europees parlement, richt zich op de toekomstige call Writing European. De commissie wil met deze call een gemeenschap van Europese talenten (schrijvers, scenaristen, producenten en showrunners) koesteren die in staat zijn over (taal)grenzen heen te werken.

Meer informatie volgt spoedig.

Het 79th Venice International Film Festival vindt plaats van 31 augustus t/m 10 september 2022. Andrea Posthuma, adviseur Creative Europe MEDIA zal van 3 t/m 5 september aanwezig zijn op het festival. Wilt u een afspraak maken neem dan contact op met: A.Posthuma@creativeeuropedesk.nl

Did you find this information useful?