Hoe kan ik een Creative Europe aanvraag doen op het Funding & Tender Opportunities Portal (F&TP) van de Europese Commissie?

Hoe kan ik een Creative Europe aanvraag doen op het Funding & Tender Opportunities Portal (F&TP) van de Europese Commissie?

 Waar kan ik een aanvraag doen?

Alle aanvragen voor subsidie bij Creative Europe worden ingediend op het Funding & Tender Opportunities Portal (F&TP). Het portaal is via deze link te bereiken. Meer gedetailleerde informatie over hoe er toegang tot het portaal verkregen kan worden staat hier.

Hoe kan ik de subsidies vinden?

 1. Stap voor stap instructies voor het vinden van een passende subsidieoproep, staan hier.
 2. Iedere subsidieoproep heeft een eigen startdatum en datum voor sluiting. Een video over hoe subsidieoproepen gevonden en aangeschreven kunnen worden, staat hier.
 3. In het portaal worden mogelijkheden voor subsidiëring beschikbaar gemaakt via de zogenaamde Calls for Proposal.
 4. Klik vervolgens op het gewenste programma, bijvoorbeeld Creative Europe.
 5. Nu verschijnt het overzicht van het desbetreffende programma.
 6. Scroll naar beneden naar Find calls for proposals en klik op View om te zien welke subsidieoproepen beschikbaar zijn.
 7. Nog op zoek naar de juiste subsidieoproep voor een audiovisueel of nieuwsmedia project? Gebruik dan de interactieve tool voor het vinden van de juiste subsidieoproep. Deze staat hier. 

Wat heb ik nodig voor een aanvraag op het portaal?

 1. De coördinator en organisator van het project moet een valide EU Login account hebben.
 2. De organisatie van de aanvrager moet een 9-cijferig PIC (Participant Identification Code) hebben. Deze ontvangt de aanvrager bij het registreren van de organisatie.
 3. Na het invoeren van de EU Login gegevens, kan de aanvraag gestart of ge-update worden.

Handleidingen:

 1. Een volledige uitleg over het aanvragen van subsidieoproepen staat in de F&TP online manual. Deze bevat handige informatie over het registeren van de organisatie en het voorbereiden van de aanvraag.
 2. Meer details over het managen van het aanvraagproces in het portaal, staat in dit bestand.
 3. Een gebruikershandleiding van het indiensysteem op het portaal, staat hier.
 4. Een video over het leren gebruiken van het portal, staat hier.
 5. Verschillende documenten die ter referentie dienen omtrent de regelgeving en voorwaarden van de verschillende subsidieoproepen, staan hier.

Tijdens het European Film Forum, dat onderdeel was van de Berlinale, werd een gedetailleerde presentatie gegeven over het E-Grants systeem. De presentatie kan hier worden gedownload. De video van het webinar staat hieronder.

Caption (only if not already provided by the media item)
Uitleg van E-grants systeem