Het European Audiovisual Observatory in Cannes

Image
Afbeelding
Discipline
Audiovisuele media

Het European Audiovisual Observatory in Cannes

Conferenties op 19 en 20 mei
MEDIA

Het European Audiovisual Observatory houdt dit jaar een tweetal conferenties in Cannes.

  • FOCUS 2023: Key Trends in the Film Sector session
    Vrijdag 19 mei 17.00 – 17.45 in het Palais stage verdieping -1. Meld je hier aan.

Deze sessie lanceert de 2023-editie van het FOCUS - World Film Market Trends-rapport van het Observatory. Dit jaarlijkse rapport geeft onschatbare one-stop-shop-inzichten over de belangrijkste trends in de internationale filmsector. Deze conferentie, mede georganiseerd door de Marché de film, is opgezet als een "alles wat u moet weten"-event in 45 minuten. Gilles Fontaine, Martin Kanzler en bioscoopanalist Patrizia Simone praten over trends met Beatriz Navas, algemeen directeur van het Spaanse nationale filminstituut, de ICAA. Het rapport wordt gratis zowel op dit event als op de stand van het Observatory ter beschikking gesteld.

  • The European cinema sector - diverging paths?
    Zaterdag 20 mei 9.30 – 11.30 in the Main Stage (Riviera) conferentieruimte. Meld je hier aan.

Dit jaar kijken we naar de steeds meer uiteenlopende paden en polarisatie tussen uitersten in de Europese cinema: arthouse en "Europese blockbusters", low-budget en high-budget, grote en kleine markten, publieke en private financiering, Amerikaanse studio's en indie lokale distributeurs, multiplexen en arthouse-bioscopen. En dit alles in een context van toenemende concentratie van bioscoopbezoeken, waarbij de 200 beste Europese films ongeveer 75% van alle Europese bioscoopbezoeken trekt.

De conferentie is een hybride evenement en wordt ook live gestreamd op het Marché du Film-platform en publiekelijk op YouTube voor iedereen die niet deelneemt aan de Marché. Conferentietaal is Engels.

Did you find this information useful?