Online conferentie: Visies op een creatief Europa

Online conferentie: Visies op een creatief Europa

Over de culturele toekomst van Europa in het kader van het Duitse voorzitterschap van de Raad van Europa
Date(s)
donderdag 8 oktober 2020 16:30–19:30
Cross-sectoraal

Creative Europe Desk Duitsland organiseert op 8 oktober 2020 (16.30 - 19.30 uur) de online conferentie Looking Ahead - New Opportunities and Visions within EU Funding for Culture after Covid-19 in het kader van het Duitse voorzitterschap van de Raad van Europa. De conferentie brengt Europese deskundigen bijeen en belicht de steunmaatregelen tijdens Covid-19. Ook de nieuwe Europese programma’s 2021-2027, met een focus op Creative Europe, Horizon Europa en de Europese structuurfondsen, staan centraal.
 
2020 is een cruciaal jaar op Europees niveau. De EU moet beslissen over het Meerjarig Financieel Kader (MFK) voor de komende 7 jaar en streeft naar oplossingen voor de economische en sociale schade van de pandemiecrisis. Aan de vooravond van het nieuwe MFK, grijpt het Duitse voorzitterschap van de Raad van Europa de kans om na te denken over nieuwe kansen en alternatieven als antwoord op de crisis. 
 
De link voor de streaming van de conferentie vindt u op 8 oktober 2020 op de website van onze Duitse Creative Europe Desk.

De conferentie is Engels gesproken. U kunt hier het programma downloaden.