Series Lab Hamburg 2019

Het Series Lab is een coproductie-event voor dramaseries in ontwikkeling, met internationaal potentieel.

Maandag 17 juni 2019, 15:00 t/m woensdag 19 juni 2019, 14:00

Van 17 t/m 19 juni 2019 de vierde editie van het SERIES LAB HAMBURG plaats. Het Series Lab is coproductie-event dat twintig Europese teams samenbrengt met een dramaserie in ontwikkeling met internationaal potentieel.

Vier gerenommeerde internationale script-experts werken intensief samen met de teams, bestaande uit producent en schrijver aan hun projecten:

  • Claire Armspach (Hoofd Drama-ontwikkeling bij STV, voormalig BBC, VK)
  • Maggie Boden (Big Light Productions, VK)
  • Mylène Verdurmen (Hoofd Drama bij AVROTROS, NL)
  • John Yorke (The Last House on the Left, Jekyll en Wolf Hall, VK)

Uit Nederland is het project The Untraceable University van Diederik van Rooijen, geproduceerd door Lemming Film, geselecteerd.

Het Series Lab biedt de mogelijkheid om één-op-één gesprekken te voeren met meer dan 20 Europese financiers, van commissioning editors tot internationale sales-agents. Eén van de projecten heeft de kans om de "Albatross" te ontvangen, een prijs van 7.500 euro, geschonken door de Duitse omroep NDR.

Het Lab wordt gecoördineerd door de Creative Europe MEDIA Desk Hamburg in samenwerking met de MEDIA-Desken uit België (Vlaanderen en Wallonië), Denemarken, Finland, Frankrijk, Italië, Luxemburg, Nederland, Oostenrijk, Spanje, Zweden en Zwitserland. Iedere Desk selecteert één project uit eigen land.

Series Lab Hamburg wordt georganiseerd door:

In samenwerking met: