|
Image
Afbeelding
Emma O'hare
Role
Advisor MEDIA - Creative Europe
Email
e.ohare [at] dutchculture.nl

|
Image
Afbeelding
Andrea Posthuma
Role
Advisor MEDIA - Creative Europe
Email
a.posthuma [at] creativeeuropedesk.nl

Paneldiscussie Take on Film & The Green Deal | Movies that Matter

Paneldiscussie Take on Film & The Green Deal | Movies that Matter

Hoe kunnen filmmakers en producenten groen produceren?
Date(s)
zaterdag 9 april 2022 16:00–17:30
MEDIA

Georganiseerd door Creative Europe Desk Nl in samenwerking met Movies that Matter

Binnen de Europese Unie ontwikkelt Creative Europe Media beleid op het vergroenen van de media, een thema dat thuishoort bij het Movies that Matter Festival waar klimaatvraagstukken ieder jaar uitgebreid aan bod komen. In deze paneldiscussie staat de vraag centraal: hoe kunnen filmmakers en producenten “groen” produceren? Welke middelen zijn er om de industrie de juiste kant op te laten bewegen? Welke financiële en creatieve middelen kunnen worden aangewend om milieuvriendelijk en verantwoord een film te draaien? Dit panel onderzoekt de hobbels op de weg en kijkt naar goede voorbeelden van producties die er al in zijn geslaagd.

Aan de hand van een case study gaan we samen met enkele gasten in op de vraagstukken rondom groen filmmaken. Verder zal het panel de rol van storytelling in klimaatactivisme bespreken, met speciale aandacht voor het gebruik van humor om een publiek te betrekken.

Met o.a. Maria Silvia Gatta (Policy Officer Creative Europe MEDIA – European Commission), Bernadette Kuiper (Impact Makers & Warming Up) en Sam Haygarth (acteur, klimaatactivist en schrijver van de korte film Extinction).

Meer info & tickets: Take on Film & the Green Deal | Movies that Matter.

Als organisator mogen wij een aantal mensen op de gastenlijst plaatsen. Wil je erbij zijn, meld je dan uiterlijk 5 april aan via media@creativeeuropedesk.nl ovv gastenlijst Take on Film & The Green Deal.