Networks for Future! - Joining Forces

DOK.fest Munich @home online event 7 mei, 14u

donderdag 7 mei 2020, 14:00 t/m 17:00

Industrie-experts uit heel Europa komen op 7 mei, tijdens DOK.fest Munich @home, online bijeen om de kracht en meerwaarde van netwerken te onderzoeken en om gezamenlijk het hoofd te bieden aan de uitdagingen waar de documentaire-industrie momenteel voor staat.

De presentatie van de verschillende documentaire netwerken zal toegankelijk zijn via Facebook live-stream en YouTube. Na de presentatie worden documentaire professionals uit heel Europa uitgenodigd om deel te nemen aan een virtuele interactieve fishbowl-sessie. Het is een unieke gelegenheid om filmmakers te verenigen, om ervaringen te delen en directe feedback te geven aan de vertegenwoordigers van de verschillende netwerken.

Het evenement vindt plaats als onderdeel van "Travelling Docs", een format opgezet door verschillend Creative Europe Desken, waaronder de Desk NL, met als doel documentaire professionals uit verschillende Europese landen met elkaar in contact te brengen. Eerdere edities hebben plaatsgevonden in Lissabon, Kopenhagen en Amsterdam en zal nu voor het eerst plaatsvinden op DOK.fest Munich @home in 2020.

Meer informatie over hoe u zich aan kunt melden volgt spoedig maar noteer alvast 7 mei, 14:00 in uw agenda.

Initiatieven & Netwerken:

Crew United - Sonia Hausséguy

Documentary Association of Europe - Marion Schmid

IDFA Bertha Fund - Isabel Arrate Fernandez 

Documentary Guild - Sanna Kultanen

IDF - Zdenek Blaha

Doc Society (Good Pitch) - Nicole van Schaik

Traveling Docs is een initiatief van Creative Europe Desk Belgie: Vlaanderen en Wallonie, Denemarken, Duitsland: Berlijn, Hamburg, NRW, Noorwegen, Zweden en Nederland.

DOK.fest Munich @home

DOK.fest Munich @home heeft 6 Nederlandse (co)producties geselecteerd te weten: Rotjochies van Masja Ooms, genomineerd voor de 'kinokino Audience Award'. Farewell Paradise van Sonja Wyss, Days of Cannibalism van Teboho Edkins, Sidik and the Panther van Reber Dosky, Ze noemen me Baboe, Sandra Beerends en Kings of the Cruise van Sophie Dros.