|
Image
Afbeelding
Andrea Posthuma
Role
Advisor MEDIA - Creative Europe
Email
a.posthuma [at] creativeeuropedesk.nl

Industry Talk op IDFA

Industry Talk op IDFA

Innovaties in (online) distributie
Date(s)
zondag 13 november 2022 16:00–17:30
MEDIA

Industry Talk: Innovaties in (online) distributie – deel III
Datum: Zondag 13 november

Tijd: 16:00 – 17:30
Locatie: ITA, Studio 1, Leidseplein 26, Amsterdam

Op zondag 13 november vindt alweer deel 3 van de IDFA Industry Talk Innovaties in (online) Distributie plaats. Tijdens de Industry Talk in november 2020 stelden we de vraag: Is er in de toekomst een rol weggelegd voor virtuele cinema, die heel opportuun ontstond tijdens de lockdowns? Ook hebben we de behoefte van het publiek gepeild naar documentaires op VOD-platforms, filmcatalogi en nieuwe businessmodellen in ontwikkeling. In 2021 keken we terug op de grote veranderingen en uitdagingen op het gebied van distributie als gevolg van de pandemie en blikten we vooruit op welke veranderingen blijvend zouden zijn. Dit jaar onderzoeken we hoe gewoontes om thuis te blijven kunnen botsen met de wens om terug te keren naar de fysieke bioscoop.

De bioscopen zijn geopend, maar de fysieke markt is nog niet hersteld. De wereldwijde theatermarkten zijn nog steeds met ongeveer 30% gedaald en de top 5 films domineren de box office. Wat zou hybride distributie de industrie kunnen brengen op het gebied van publieksbetrokkenheid, publieksgroei en artistieke ontwikkeling? Hoe kan virtuele cinema, of theater met andere soorten VOD-compagnons (inclusief TVOD/SVOD/AVOD), distributeurs en bioscopen helpen het volgende tijdperk in te gaan en hoe zal het filmmakers helpen een publiek op te bouwen? Anke van Diejen zal in dit panel onder andere dieper ingaan op de werking van de MEDIA-gesteunde projecten PICL en Reachm.

Sprekers: Anke van Diejen (Picl), Anna Germanidi (Modern Films) en Esther van Messel (First Hand Films)
Moderator: Wendy Bernfeld (Rights Stuff, NL)

Als host van deze Industry Talk mag de Creative Europe Desk NL je op de gastenlijst zetten en kun je deze sessie ook zonder IDFA accreditatie bijwonen. Interesse? Stuur dan voor 10 november een email naar: MEDIA@creativeeuropedesk.nl met als onderwerp Industry Talk Distributie.

Zie voor meer informatie de website van IDFA.

 

Anke van Diejen - PICL