|
Image
Afbeelding
Emma O'hare
Role
Advisor MEDIA - Creative Europe
Email
e.ohare [at] dutchculture.nl

IDFA Industry Session: Framing of Us

IDFA Industry Session: Framing of Us

Gehost door Creative Europe Desk NL, DK, NO & VL
Date(s)
dinsdag 23 november 2021 10:00–11:00
MEDIA

Tessa Boerman en Shamira Raphaëla lanceerden Framing of Us tijdens IDFA 2020, bedoeld als een oproep om een nieuw perspectief op culturele ethiek in de documentaire-industrie vorm te geven.

De industrie is zich steeds meer bewust van de behoefte aan diverse verhalen om de complexe en pluralistische samenlevingen waarin we leven te weerspiegelen. Deze eye-opener heeft geleid tot een groeiende zoektocht naar meer diverse casts en crews. Toch is de sector nog niet voldoende voorbereid op dit verschuivende paradigma; als de mentaliteit niet verbetert, zal het gedrag niet veranderen en zal de verschuiving niet duurzaam zijn.

Framing of Us brengt deze trend van terugkerende gewoontes en gedragingen aan het licht door filmmakers uit de diaspora en de Global South - en andere professionals uit de filmindustrie - aan te moedigen om (anoniem) hun ervaringen over de kwesties van framing, perspectieven en vooroordelen in te brengen zonder angst voor repercussie. Door de wortels van het probleem te onderzoeken en de lens die tot nu toe het dominante perspectief heeft bepaald te herijken, zal dit initiatief denkpatronen aan de kaak stellen, kaders veranderen en streven naar meer transparantie en inclusiviteit in besluitvormingsprocessen aan de top van het ecosysteem waar films worden gesubsidieerd en gefinancierd.

Sprekers: Shamira Raphaela (dir. Shabu, NL), Themba Bhebhe (EFM, DE) en Dalia Al Kury (co-dir. Kids Cup, NO)

Waar en wanneer

De sessie vindt dinsdag 23 november plaats van 10.00 - 11.00 uur in de Rode Zaal van De Brakke Grond in Amsterdam. Meer informatie vind je hier.

Toegang

Vrij toegankelijk met IDFA festival-accreditatie. Creative Europe Desk NL kan enkele plaatsen vergeven voor deze sessie aan filmprofessionals zonder accreditatie. Interesse? Stuur dan een mailtje naar MEDIA@creativeeuropedesk.nl.