Go Short Filmfestival: The Reality of Virtual Festival Experiences

Go Short Filmfestival: The Reality of Virtual Festival Experiences

Toekomstige rol van VR op filmfestivals
Date(s)
vrijdag 23 april 2021 11:00–12:00
MEDIA

In deze sessie op vrijdag 23 april 2021 (11.00 - 12.00 uur) wordt de toekomstige rol van virtual reality storytelling en technologie op filmfestivals verkend. Door covid werden veel festivals gedwongen om virtuele sessies te organiseren. Voorheen was er virtual reality content op filmfestivals, nu werd de inhoud van het filmfestival virtual reality. Wat is het effect van dit fenomeen in de, hopelijk covid-vrije, toekomst? Zullen de mogelijkheden op online en interactieve platforms verder worden ontwikkeld? En wat betekent dit voor de evolutie van VR als een artistiek en storytelling medium?

Twee experts op het gebied van VR en filmfestivals zullen hun licht laten schijnen over dit onderwerp en een beeld schetsen van hoe de toekomst eruit zou kunnen zien. Ze zullen nadenken over de rol van virtual reality op filmfestivals in het jaar 2030 en het effect dat dit zal hebben op de festivalervaring van het publiek.

Deze sessie is onderdeel van het programma Insiders Insights tijdens Go Short 2021 en toegankelijk met accreditatie. Het programma wordt gesteund door Creative Europe MEDIA Desk NL.

Taal: Engels

Klik hier voor meer informatie over de industry events tijdens Go Short.