25 jaar MEDIA wordt gevierd tijdens het Europees Filmfestival

25 jaar MEDIA wordt gevierd tijdens het Europees Filmfestival

Dit jaar bestaat het MEDIA programma van de Europese Commissie 25 jaar. Een mooie reden om MEDIA-gesteunde films te vertonen tijdens het Europees Filmfestival.
Date(s)
donderdag 2 juni 2016 00:00–zondag 5 juni 2016 00:00

Creative Europe MEDIA investeert in creativiteit sinds 1991. Dit jaar bestaat het (Creative Europe) MEDIA subprogramma van de Europese Commissie 25 jaar. Een mooie gelegenheid om films te vertonen die steun hebben ontvangen via dit programma.

Van 2 tot en met 5 juni 2016 vindt het Europees Filmfestival plaats in acht steden in Nederland, met meer dan 30 filmvertoningen. Ook kunnen kaarten besteld worden voor de feestelijke opening en/of afsluiting  in bijzijn van de regisseurs.

Zowel kleine als grote films uit heel Europa zullen worden getoond in filmhuizen en op locatie bij de diverse partners. Op 2 juni is Paloma Aguilera Valdebenito, regisseur en auteur van Out of Love, in het Filmhuis Den Haag en zondag 5 juni wordt het festival afgesloten in De Balie in Amsterdam met een Q&A met Hannes Holm, regisseur van A Man Called Ove, gebaseerd op de gelijknamige succesroman van Fredrik Backman.  

Het filmfestival wordt georganiseerd door de vertegenwoordiging van de Europese Commissie en het Informatiebureau van het Europees Parlement in Nederland in samenwerking met: het Filmhuis Den Haag, De Balie in Amsterdam, Creative Europe Desk NL | DutchCulture en vele andere partners. Met dit festival wordt een serie Europese films in de schijnwerpers gezet en getoond dat Europa meer is dan alleen politiek en economie.

Feestelijke opening van het Europees Filmfestival donderdag 2 juni
DEN HAAG
19:00 uur - 'Out of Love' (EN, NL, 2015)
Met na afloop een Q&A met schrijver/regisseur Paloma Aguilera Valdebenito,
Filmhuis Den Haag, Spui 191
Kaarten hier verkrijgbaar.

Feestelijke afsluiting van het Europees Filmfestival zondag 5 juni
AMSTERDAM
16:00 uur - A Man Called Ove (SE, 2015)
Inleiding Bero Beyer (directeur IFFR) en na afloop een Q&A met regisseur Hannes Holm.
De Balie, Kleine-Gartmanplantsoen 10
Kaarten hier verkrijgbaar

Klik hier voor het volledige programma van het Europees Filmfestival 2016.