Eurodoc workshop speciaal voor documentaireproducenten uit Nederland

Eurodoc workshop speciaal voor documentaireproducenten uit Nederland

18 - 23 oktober in Leeuwarden. Deadline voor aanmelding 21 september 2021.
MEDIA

Eurodoc, de MEDIA-gesteunde training voor documentaire producenten, strijkt in oktober neer in Leeuwarden en biedt een intensieve workshop voor de ontwikkeling van documentaireprojecten speciaal voor producenten uit Nederland, met prioriteit voor producenten/regisseurs uit de noordelijke regio's: Friesland, Groningen en Drenthe.

Meld je nu aan! Een unieke kans om een dieper inzicht te krijgen in internationale coproducties en om het netwerk met internationale professionals te versterken. De deadline voor aanmelding is 21 september 2021.

Over EURODOC

Al meer dan 20 jaar leidt EURODOC - International Lab for Creative Documentary Production - generaties professionals in heel Europa op. Het hoofdprogramma, dat bedoeld is voor producenten die een documentair speelfilmproject met internationaal potentieel ontwikkelen, heeft voortdurend bijgedragen aan de opleiding van geëngageerde en gepassioneerde creatieve producenten uit heel Europa en daarbuiten, die nu deel uitmaken van een netwerk van meer dan 1000 professionals.

2021 in Leeuwarden

In 2021 zal de derde van de drie sessies waaruit het jaarlijkse internationale programma bestaat, plaatsvinden in Leeuwarden, Nederland, dankzij de samenwerking met New Noardic Wave.

Van 18 tot 23 oktober, parallel aan de derde sessie van de jaarlijkse internationale training, zal een geselecteerde groep filmprofessionals uit Nederland, met voorrang voor producenten/regisseurs uit de noordelijke regio's: Friesland, Groningen en Drenthe de mogelijkheid krijgen deel te nemen aan een intensieve vijfdaagse residentiële workshop.

Tijdens de workshop zullen, naast het intensieve werk in de groep, verschillende activiteiten samenkomen in een hybride vorm van de internationale groep, om zo de mogelijkheden tot netwerken en het delen van ervaringen te versterken.

De workshop

WANNEER: Maandag 18 oktober (late ochtend) tot zaterdag 23 oktober (Laatste activiteit: late avond van de 22e. Voorgesteld vertrek: ochtend van de 23e)

WAAR: in Leeuwarden - (ter plaatse als de situatie het toelaat).

VOOR WIE: Aan de workshop kunnen maximaal 12 producenten/regisseurs uit Nederland deelnemen. Producenten/regisseurs uit de noordelijke regio's: Friesland, Groningen en Drenthe krijgen voorrang.

Per project wordt slechts één deelnemer geaccepteerd, waarbij de voorkeur uitgaat naar de producent.

De projecten kunnen zich in verschillende stadia van ontwikkeling bevinden: script, in ontwikkeling of in pre-productie.

De workshop staat ook open voor professionals die zonder project deelnemen die betrokken zijn bij instellingen en organisaties die documentaire films ondersteunen (commissioning editors, filmfondsen).

Programma

De deelnemers zullen hoofdzakelijk werken aan de ontwikkeling van hun projecten met de tutor die de groep leidt. Zij krijgen volledige toegang tot de plenaire sessies (masterclasses, panels, etc.) en case studies (vertoning gevolgd door Q&A over het productieproces) met de deelnemers van de jaarlijkse opleiding EURODOC21. Ook zijn er diverse netwerkmomenten met de internationale groepen.

Tijdens de workshop zullen de deelnemers een diepgaand inzicht krijgen in de Europese documentaireproductiesector en de verschillende mogelijkheden voor samenwerking en coproductie.

Door middel van zijn workshops heeft EURODOC bijgedragen tot de ontwikkeling en versterking van de vaardigheden van professionals die internationaal willen werken aan creatieve en ambitieuze projecten en die in staat zijn om te coproduceren met verschillende landen en te werken met mensen uit verschillende culturen.

Aanmelden


Projecthouders (producenten of filmmakers/producenten) moeten een aanvraag indienen via het platform submissions-eurodoc.festicine.fr.

Aanvragers zonder project (Commissioning Editors, vertegenwoordigers van Filmfondsen) dienen de aanvragen per e-mail te sturen naar contact@eurodoc-net.com.

Deadline voor aanmelden: 21 september 2021

 

 

Did you find this information useful?