EU-gesteunde ‘Triangle of Sadness’ wint Gouden Palm

EU-gesteunde ‘Triangle of Sadness’ wint Gouden Palm

Discipline
Audiovisuele media
MEDIA

Tijdens de 75e editie van het filmfestival van Cannes, dat zaterdag 28 mei werd afgesloten, was "Triangle of Sadness", van Ruben Östlund, de grote winnaar van de avond. Naast de prestigieuze Palme d'Or won deze EU-gesteunde film tevens de CST Technical Award voor beste Artiste-Technician. (camerawerk, decor, kostuumdesign, editor, geluidstechnicus, enz.)

"Boy from Heaven", van Tarik Saleh, won de prijs voor Beste Scenario, Zelda Samson, actrice in "Love According to Dalva", door Emmanuelle Nicot, ontving de prijs voor aanstormend talent uit handen van de La Semaine de la Critique jury. Beide films ontvingen vanuit de EU, MEDIA-ontwikkelingssteun.

In totaal zijn dit jaar 15 titels, waarvan 6 op de shortlist in de officiële competitie, geselecteerd die door het MEDIA-subprogramma van Creative Europe werden ondersteund in de ontwikkeling en distributie ervan.

Thierry Breton, commissaris voor Interne Markt, opende het European Film Forum (EFF) dat op 20 mei werd gehouden. Breton presenteerde MediaInvest, het nieuwe financieringsinstrument om de Europese audiovisuele industrie een boost te geven en ontmoette de industrie.

Klik hier voor de lijst van winnaars.
Programma EFF
Sprekers EFF

 

Did you find this information useful?