|
Image
Afbeelding
Jordi Wijnalda
Role
Advisor MEDIA - Creative Europe
Email
j.wijnalda [at] creativeeuropedesk.nl
 

Erik Glijnis is Producer on the Move in Cannes 2023

Image
Afbeelding
Producers on the Move 2023
Authors
European Film Promotion
Country
Nederland

Erik Glijnis is Producer on the Move in Cannes 2023

MEDIA

Erik Glijnis is geselecteerd om Nederland te vertegenwoordigen bij het netwerkprogramma Producers on the Move dat wordt georganiseerd door European Film Promotion (EFP) voorafgaande en tijdens het Cannes Film Festival (16 – 27 mei).

Erik Glijnis is producent bij het gerenommeerde productiebedrijf Lemming Film, waar hij zich voornamelijk richt op speelfilms. Na het behalen van een bachelor Economie, studeerde Erik in 2014 af als producent aan de Nederlandse Filmacademie in Amsterdam. Hij focust op projecten die uniek zijn in de verhalen die ze vertellen en in cinematografie. De films die hij heeft geproduceerd worden gezien als experimenteel en grensverleggend en hebben tegelijkertijd een breed publiek weten te bereiken.

Erik heeft gewerkt aan veelgeprezen films als de documentaire Stranger in Paradise van regisseur Guido Hendrikx (2016, IDFA openingsfilm en genomineerd voor een European Film Award - Best Documentary), Rheingold van Fatih Akin, Pleasure van Ninja Thyberg (2020, Cannes Official Selection, Sundance), Dikkertje Dap van Barbara Bredero (2018, Berlinale Generation Kplus), Berlin Alexanderplatz van Burhan Qurbani (2020, Berlinale Competition), Dead & Beautiful van David Verbeek (2021, IFFR, Sitges), Met Mes van Sam de Jong (2022, IFFR Tiger Competition) en Shariff Korver’s Do Not Hesitate (2021, Tribeca). Ook coproduceerde hij Amat Escalante’s Lost in the Night, die in mei in wereldpremière gaat in Cannes, in de Cannes Premiere-sectie.

 

Media
Afbeelding
Erik Glijnis
Caption
Erik Glijnis
Authors
Lemming Film

Momenteel werkt Erik Glijnis aan de post-productie van verschillende films, waaronder Sweet Dreams van Ena Sendijarevic, Melk van Stefanie Kolk en coproducties Chocobar van Lucrecia Martel, Above the Dust van Wang Xiaoshuai en Kalak van Isabella Eklöf.

Erik maakt deel uit van een exclusieve groep van in totaal twintig dynamische, getalenteerde en veelbelovende Europese producenten, die zijn geselecteerd voor deelname aan EFP’s Producers on the Move. Zij zullen een speciaal voor hen opgezet programma volgen (online 2 – 4 mei en in Cannes 18 – 22 mei) om internationale coproducties te bevorderen, ervaringen uit te wisselen en hun netwerk te vergroten. Het programma bestaat onder andere uit 1:1 speed meeting sessies, ronde tafel-gesprekken, pitchings, case studies en een uitgebreide promotiecampagne.

Eerdere Nederlandse Producers on the Move zijn Derk-Jan Warrink van Keplerfilm (2022), Iris Otten van Juliet - Pupkin (2021), Joram Willink van BIND (2019), Frank Hoeve van BALDR Film (2018), Julius Ponten van New Amsterdam Film Company (2017), Janneke Doolaard van DOXY Films (2016), Ellen Havenith van PRPL (2015), Harro van Staverden van Phanta Basta (2014), Marleen Slot van Viking Film (2013) en Trent van OAK Motion Pictures (2012).

Producers on the Move wordt, net als andere trainings- en netwerkprogramma's van European Film Promotion (EFP), door Creative Europe MEDIA ondersteund met grootschalige, meerjarige financiële support. Volgens de Europese Commissie zijn de organisatie en haar initiatieven van wezenlijk belang voor de Europese filmindustrie en haar wereldwijde positie.

Did you find this information useful?