Eerste subsidieronde van New Dawn, deadline 27 juni

Eerste subsidieronde van New Dawn, deadline 27 juni

Discipline
Audiovisuele media
New Dawn - nieuw internationaal fonds voor nieuwe stemmen en perspectieven.
MEDIA

Het Nederlands Filmfonds heeft samen met 8 andere Europese publieke fondsen*, het nieuwe internationale fonds New Dawn op het Cannes Filmfestival gepresenteerd. New Dawn richt zich op een divers, gelijkwaardig en inclusief filmlandschap.

Een internationale filmindustrie die de vele stemmen en perspectieven in de samenleving naar voren brengt, heeft relevantie voor iedereen. De fondsen willen meer kansen en toegankelijkheid binnen de filmindustrie creëren voor filmmakers.

Lees hier hoe je kan aanvragen.

Naast selectieve productiesteun die al is toegekend door een of meer van de deelnemende filmfondsen, kan de volgende bijdrage worden aangevraagd:

  • € 200.000 voor een speelfilm (fictie of animatiefilm)
  • € 100.000 voor een lange documentaire

Slechts een beperkt aantal projecten kan elk jaar door New Dawn worden ondersteund. Voor 2022 is het budget € 900.000,-. De aanvrager is verplicht de New Dawn-subsidie ​​te besteden aan de productiekosten van de film.

DEADLINES

De volgende deadline voor indiening is 27 juni 2022, 17:00.

Meer informatie is te vinden op de website van New Dawn.

Was je niet bij de lancering tijdens het Cannes Film Festival op 22 mei? Bekijk hier dan de video met een terugblik op de speeches van Shamira Raphaëla (maker van 'Shabu' en voorzitter New Dawn commissie), Youssef Louakili (directeur Media en Creatieve Industrie van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) en het panel bestaande uit Francine Raveney (gendergelijkheid, diversiteit en coproducties), Sherwan Haji (acteur, scenarist) en Sébastien Onomo (Franse producent).

* De deelnemende landen zijn: België, Finland, Ierland, Luxemburg, Nederland, Noorwegen, Portugal en Zweden.

 

Did you find this information useful?