Ruins of Europe - expositie Lars van den Brink

Ter gelegenheid van het Forum on European Culture is Ruins of Europe de gehele maand juni te zien in de wandelgangen van DutchCulture.

donderdag 2 juni 2016, 16:00 t/m donderdag 30 juni 2016, 16:00

Lars van den Brink, Landschaftspark Duisburg, uit de serie Ruins of Europe (2016). De Nederlands fotograaf Lars van den Brink trok door Europa om de Europese cultuur te vangen met zijn camera. Ruins of Europe is tijdens Re:Creating Europe te zien bij DutchCulture.

De Nederlandse fotograaf Lars van den Brink trekt door Europa om de cultuur van het continent te vangen met zijn camera. In zijn nieuwe fotoserie Ruins of Europe verbeeldt hij de Europese geschiedenis in 16 ruïnes.

Ruïnes en stierenvechten 
Wie langzaam door Europa reist en de natuur, cultuur en architectuur van de verschillende landen geleidelijk in elkaar ziet overvloeien, ziet Europa pas als geheel. Dat concludeerde de Nederlands fotograaf Lars van den Brink nadat hij met een camper door het continent trok. Europa is meer dan een unie van 28 landen die economisch en politiek samenwerken. Hij bezocht bijzondere plekken die de Europese geschiedenis en cultuur zichtbaar maken. In een tijd waarin Europa uiteen dreigt te vallen, richt Lars van den Brink zich juist op wat ons verbindt.

Voor een eerder project A Happy Day in Europe legde Van den Brink vast wat Europeanen doen in hun vrije tijd. Het leverde een reeks vrolijke beelden op van mensen die zich bezighouden met diverse, soms curieuze activiteiten. Van een vliegerfeest in Rusland en een stierengevecht in Baskenland tot een optreden van blaasorkesten in Tirol. Na de drukke mensenmassa´s in A Happy Day in Europe, zoomt Lars van den Brink nu in op de verstilde ruïnes van Europa die een rijke geschiedenis verraden.

Ruins of Europe is tot eind juni te zien bij DutchCulture, Herengracht 474 in Amsterdam. De tentoonstelling is toegankelijk op werkdagen van 10.00 tot 17.00 uur.