Netwerkbijeenkomst Turkse cinema tijdens World Cinema Amsterdam

Netwerkbijeenkomst Turkse cinema tijdens World Cinema Amsterdam

Op 22 augustus organiseert World Cinema Amsterdam in samenwerking met DutchCulture een netwerkbijeenkomst over Turkse film
Date(s)

World Cinema Amsterdam organiseert dit jaar haar zevende editie (18 – 27 augustus 2016) van het festival rond de Aziatische, Afrikaanse en Latijns-Amerikaanse onafhankelijke cinema.

Naast een World Cinema-competitieprogramma, Open Air-programma en een divers aanbod binnen de Special Screening-sectie, biedt het festival ieder jaar een focusprogramma. Na in eerdere jaren speciale aandacht te hebben geschonken aan Mexico, India, Brazilië, Kazachstan, Uruguay en de Caribische cinema is dit jaar Turkije het focusland.

Kansen voor samenwerking Turkije en Nederland
Er zijn vele mogelijkheden voor coproductie tussen Nederland en Turkije, onder meer via Eurimages en het minority co-productiebudget van het Nederlands Filmfonds. Daarom organiseert World Cinema Amsterdam op maandagmiddag 22 augustus om 14.00 uur samen met EYE International en DutchCulture een speciale panelbijeenkomst in filmtheater Rialto (Amsterdam), waar u zich op de hoogte kunt laten stellen van de huidige stand van zaken in de Turkse filmwereld.

Tijdens deze bijeenkomst kunt u de op het festival aanwezige Turkse filmprofessionals ontmoeten. Zij kunnen u bij uitstek schetsen welke mogelijkheden in Turkije bestaan voor (co)productie van onafhankelijke films. Aansluitend is er een netwerkborrel, waarbij ook de regisseurs aanwezig zullen zijn.

Aanmelden: worldcinemaamsterdam@rialtofilm.nl (onder vermelding van 1 of 2 personen).

Discipline
Organization type