European Film Forum Tallinn Online

European Film Forum Tallinn Online

Resilience, Foresight, Transformation
Date(s)
maandag 23 november 2020 15:00–18:00
MEDIA

Het jaar 2020 is als geen ander geweest voor de Europese en de mondiale filmindustrie. De explosieve schok, die zijn weerga niet kent, heeft niet alleen de volledige waardeketen van de film geïmplodeerd, maar heeft ook de belangrijkste uitdagingen voor het medium en de industrie sinds zijn geboorte op de voorgrond geplaatst - vanuit welke hoek men ook kijkt.

De Europese onafhankelijke sector is misschien wel het hardst getroffen, met op een paar belangrijke festivals na die zijn afgelast, producties die zijn opgeschort en distributieketens die de bioscopen en het publiek op de nationale gesloten deuren moeten zien te redden.

Vanuit een mondiaal perspectief is 2020 misschien wel het beste jaar ooit geweest om naar te kijken, met rekeningen die een enorme piek in de consumptie van audiovisuele inhoud laten zien en een duizelingwekkende stijging van 79% in de streaming uren, waardoor sommige van de superspelers de kwaliteit van hun diensten hebben aangetast. 

De vraag is hoe kansen, strategieën en best practices te definiëren en snel te transformeren met een vooruitziende blik en veerkracht voordat het te laat is.

Het Europees Filmforum (EFF), als een debat- en discussieplatform over de toekomstige evolutie van de Europese cinema en filmindustrie, zal op 23 november 2020 terugkeren naar Tallinn, met een halve dag virtuele en hybride top van debatten op uitvoerend niveau, casestudies en showcases over de meest urgente onderwerpen voor de Europese film-, televisie- en inhoudsindustrie ten tijde van COVID.

Toegang tot het EFF en informatie over het programma en sprekers vind je hier.