European Cinema Night in Amsterdam

Gratis voorpremière van Cold War van Pawel Pawlikowski op 3 december 2018 in Rialto.

Maandag 3 december 2018, 19:30

Van 3 t/m 7 december 2018 wordt in 34 Europa Cinemas bioscopen de eerste European Cinema Night georganiseerd. De vertoningen worden gesponsord door Creative Europe MEDIA en medegeorganiseerd door het bioscoopnetwerk Europa Cinemas. De Europese Commissie wil met dit initiatief de diversiteit en rijkheid van Europese film promoten en vieren.

Cold War
In Nederland wordt het publiek op maandag 3 december (19.30 uur, Rialto Amsterdam) een voorpremière getrakteerd van Cold War, de nieuwe en veelgeprezen film van de Poolse regisseur Pawel Pawlikowski. De film wordt ingeleid door NRC-filmrecensent Dana Linssen en na afloop is er een drankje voor het publiek.

Na het veelbekroonde Ida (2013) duikt regisseur Pawel Pawlikowski opnieuw in het verleden van zijn geboorteland Polen. Cold War, net als Ida gedraaid in prachtig zwart-wit en een 'ouderwets' beeldformaat, is een even ingetogen als aangrijpend drama over een onmogelijke liefde. De film, onder meer bekroond met de prijs voor Beste Regie tijdens het Cannes Filmfestival 2018, werd in de pers omschreven als 'een filmjuweeltje'. Bekijk hier de trailer van de film.

Wil je erbij zijn? Bestel dan snel een gratis toegangskaartje op de website van Rialto.