Europa InZicht: INTERREG en Erfgoed

Europa InZicht: INTERREG en Erfgoed

Op maandag 4 april organiseert DutchCulture de voorlichtingsbijeenkomst over Europese financiering voor erfgoed met speciale aandacht voor INTERREG Europe
Date(s)

INTERREG Europe ondersteunt samenwerking tussen regio's door heel Europa. Via projecten en platforms kunnen regionale of lokale overheden en andere partners praktijkvoorbeelden en ideeën uitwisselen om zo hun beleidsinstrument(en) te verbeteren.

Op dinsdag 5 april wordt de oproep voor INTERREG Europe gepubliceerd. Eén van de thema’s in deze oproep is erfgoed. De deadline voor het indienen van aanvragen is 13 mei 2016.

Samen met Machtelijn Brummel, adviseur INTERREG Europe bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), verkennen we de mogelijkheden voor erfgoed binnen INTERREG Europe en kijken we hoe erfgoedprojecten aan kunnen aansluiten bij Europese ambities op het gebied van werkgelegenheid, innovatie, onderwijs, sociale cohesie en milieu.
 
Deze voorlichtingsbijeenkomst richt zich op erfgoedprofessionals met Europese ambities. U kunt deelnemen om inspiratie op te doen voor toekomstige projecten, maar natuurlijk ook om concrete Europese internationale plannen te toetsen. 

Na afloop bestaat van de bijeenkomst is er nog gelegenheid om in gesprek te gaan met Machtelijn Brummel en de Europa-adviseurs van DutchCulture.

Praktische informatie
Datum: maandag 4 april 2016
Tijd: 16.00 - 17.00 uur (inloop vanaf 15.45 uur)
Locatie: DutchCulture, Herengracht 474 in Amsterdam
Voertaal: Nederlands
Toegang: gratis
Aanmelden: via m.zeef@dutchculture.nl (vermeld aub uw naam, eventueel organisatie, telefoonnummer en met hoeveel personen u wilt komen).
 

Discipline
Venue