EFM, IFFR en CPH: DOX lanceren Propellor Film Tech Hub

Ontwikkeling van nieuwe businessmodellen voor de filmindustrie

dinsdag 31 januari 2017, 17:00 t/m woensdag 1 februari 2017, 00:00

Het gezamenlijke initiatief Propellor Film Tech, dat op 8 december 2016 werd gelanceerd, zal in de toekomst nieuwe businessmodellen voor de filmindustrie helpen ontwikkelen. Tevens biedt het initiatief ruimte voor het testen van deze nieuwe modellen, voordat een film de markt op gaat. Creative Europe Desk NL is partner van Propellor | Kickstart, dat tijdens IFFR plaatsvindt op 31 januari en 1 feb 2017.

Tijdens een workshop op 1 februari worden tien projecten behandeld op basis van het zogenaamde Canvas–model en met behulp van mentoren uit de filmindustrie, waaronder Matteo Solaro, hoofd Online Distributie en Innovatie van het Uitvoerend Agentschap (Creative Europe) in Brussel.

Propellor heeft als doel om de filmindustrie te linken aan de laatste technologische ontwikkelingen zoals big data, kunstmatige intelligentie, blockchain  (vorm van databeheer) en nieuwe vormen van sociale interactie zoals co-creation, crowdsourcing en de sharing economy (zoals airbnb). 

Propellor is een initiatief van het International Film Festival Rotterdam (IFFR), de European Film Market in Berlijn (EFM), het filmfestival CPH:DOX in Kopenhagen en de Berlijnse innovation studio Cinemathon.