|
Image
Afbeelding
Andrea Posthuma
Role
Advisor Media - Creative Europe
Email
a.posthuma@creativeeuropedesk.nl

Creative Europe Desk NL op San Sebastian Film Festival

Creative Europe Desk NL op San Sebastian Film Festival

24 sept t/m 27 sept 2019
Date(s)

Andrea Posthuma van de Creative Europe Desk NL zal aanwezig zijn op het San Sebastian Film Festival 2019 van dinsdag 24 t/m vrijdag 27 september 2019.

Op 26 september (16.00 - 17.30 uur Kursaal, The Industry Club, zaal 8) organiseert de Creative Desk NL in samenwerking met Europa Creativa Desk MEDIA Euskadi (Baskenland) een panel Viva European Docs! - Coproducing outside Europe met een speciale focus op Latijns-Amerika. Het panel vindt plaats tijdens het Lau Haizetara Documentary Co-production Forum op het San Sebastian International Film Festival.

De Desk zal een presentatie geven over de mogelijkheden en kansen die het Creative Europe MEDIA programma te bieden heeft aan de documentairesector. Welke subsidiemogelijkheden zijn er? Welke MEDIA-gesteunde trainingen zijn er voor documentairemakers? Welke festivals en markten mag je niet missen als je werkzaam bent in de documentairesector? En welke platforms en initiatieven richten zich specifiek op deze sector?

Het panel zal gemodereerd worden Constanza Arena van Cinema Chile en bestaat uit:

  • Isabel Arrate: managing director IDFA Bertha Fund (NL)
  • Katja Draaijer: producent Baldr Film & voorzitter van Documentaire Producenten Nederland (DPN)
  • Itziar Garcia Zubiri: producent van Arena (ES)

Het panel zal dieper ingaan op de mogelijkheden van coproduceren buiten Europa, maar ook hoe om te gaan met fair practice.

Dit wordt besproken middels de case study Tanja van Marcel Mettelsiefen en Stephen Ellis, een coproductie tussen Duitsland (Joint Venture), Colombia (Fidelio Film) en Nederland (Baldr Film).

Bent u ook aanwezig in San Sebastián en wilt u een afspraak maken? Neem dan gerust contact op met Andrea.

Discipline
Organization type