Creative Europe Desk NL op IFFR 2019

Conferentie en IFFR Pro x VR

zondag 27 januari 2019, 10:00 t/m woensdag 30 januari 2019, 18:00

Foto: Bas Czerwinski

IFFR is meer dan alleen een filmfestival. Door middel van structurele financiering, talentontwikkeling, een coproductiemarkt en innovatieve samenwerkingen ondersteunt, begeleidt en faciliteert IFFR filmprofessionals.

Conferentie
Op zondag 27 januari 2019 vindt de conferentie Refashioning Development: Future-Proofing Stories and Process plaats, gecohost door Creative Europe MEDIA Desk NL.
Ontwikkeling is essentieel binnen contentcreatie. Hoe kunnen we verhalen en doelgroepen beter begrijpen en exploiteren om relevant te blijven in deze snel veranderende wereld? Dit wordt met experts en het publiek besproken in een drietal panels.

Andrea Posthuma van Creative Europe Desk NL modereert de break-out sessie van het derde panel, dat zich richt op financieringsmodellen van de toekomst. In deze sessie wordt dieper in gegaan op het thema en daarnaast worden adviezen en/of mogelijke strategieën geformuleerd. De conclusies/bevindingen van de drie werkgroepen worden vervolgens om 17.30 uur gepresenteerd onder het genot van een drankje.

klik hier voor meer informatie over de conferentie.
Andrea is op 27 en 28 januari aanwezig op IFFR. Mocht u een afspraak met haar willen maken, stuur dan een mailtje naar: A.Posthuma@creativeeuropedesk.nl

IFFR Pro x VR
Emma O’Hare van Creative Europe Desk NL is aanwezig op IFFR Pro x VR, een samenwerking tussen IFFR en VR Days. Vier VR projecten in ontwikkeling worden gepresenteerd in een plenaire sessie op dinsdag 29 januari en in één-op-één gesprekken:

  • Albrecht's Gift, Rein Zobel, Maru VR (Estland)
  • Bolivia Profunda, José Celestino Campusano, Cinebruto (Argentinië)
  • Cosmos Within Us, Tupac Martir, Satore Studio/Tech (VK)
  • Wallada, Nathalie Mathe, NativeVR (VS)

De projecten zijn onderdeel van CineMart, de internationale coproductiemarkt van het festival.

Dinsdag 29 en woensdag 30 januari voert Emma adviesgesprekken met de deelnemers. Daarnaast is zij aanwezig zijn op de conferentie op zondag 27 januari. Mocht u een afspraak met haar willen maken, stuur dan een mail naar: e.ohare@creativeeuropedesk.nl.

NB: voor deelname aan de conferentie en IFFR Pro x VR is een accreditatie verplicht. Professionals zonder accreditatie kunnen een mail sturen naar MEDIA@creativeeuropedesk.nl met daarin de vermelding of u wilt deelnemen aan de conferentie of aan IFFR Pro x VR.