Statement van European Film Agency Directors (EFADs) over geo-blocking.

Image
Afbeelding
Authors
Geo-blocking
Discipline
Audiovisuele media

Statement van European Film Agency Directors (EFADs) over geo-blocking.

Geo-blocking zou schadelijk zijn voor de financiering en distributie van Europese werken.

Vanwege auteursrechtelijke beperkingen is veel audiovisuele content nu alleen toegankelijk voor gebruikers in landen waarvoor die rechten gelden. De Europese Unie zou het liefst zien dat de zogeheten geo-blocking volledig wordt afgeschaft. De vereniging van European Film Agency Directors (EFADs) is ervan overtuigd dat "de opheffing van geo-blocking het tegenovergestelde effect zal hebben en schadelijk is voor de financiering en distributie van Europese werken in onze landen".

De EFADS promoten culturele diversiteit en -uitwisseling en beweren dat "het van cruciaal belang is dat de territoriale exclusiviteit niet ondermijnd wordt. DIt grondbeginsel stimuleert investeringen in de productie en de verspreiding van audiovisuele werken op basis van lokale distributie, wat aantrekkelijker is voor het lokale publiek. "

De EFADs willen liever nadruk leggen op zaken als bestrijding van piraterij, de ontwikkeling van legaal aanbod in de verschillende lidstaten, bevordering van Europese producties, transparantie van VoD data, verscheidenheid van Europese werken en ondersteuning van filmeducatie en mediawijsheidinitiatieven.

Lees hier het volledige statement.

 

Did you find this information useful?
0