Terugblik Creative Europe Day

Image
Image
Creative Europe Day 2022
Caption
Creative Europe Day 2022

Terugblik Creative Europe Day

Over de duurzame transitie van de culturele, creatieve en audiovisuele sector
Cross-sectoraal

Ieder jaar organiseren wij als desk de Creative Europe Day (voorheen Europadag), waarop we de actuele ontwikkelingen binnen het Creative Europe programma presenteren en met elkaar bespreken. Afgelopen editie stond in het teken van duurzaamheid: Hoe kan de culturele, creatieve en audiovisuele sector meegaan in de duurzame transitie?

We boden stakeholders van het Creative Europe programma in Nederland inspiratie en handvatten voor het verduurzamen van hun projecten. Hiervoor kwamen de volgende sprekers langs om hun expertise over het onderwerp te delen. Het gehele programma van deze dag, vind je hier terug.

Van links naar rechts: Sharelly Emanuelson, Joris Janssens, Anoek Nuyens, Rob van Wegen, Jie-Ming Chung, Catherine Bottrill, Tobias Wilbrink, Sietske Knüppe, Lambert de Pater, Maria Toko, Raymond Walravens, Lyke Poortvliet

Met deze dag werd de urgentie van de klimaatcrisis en de noodzaak om te verduurzamen benadrukt. Zo besprak Joris Janssens (Idea Consult) de essentie van duurzaam internationaal samenwerken in zijn keynote waarmee hij de dag opende. Bekijk hier zijn presentatie.

Ook de presentie van Lambert de Pater en Sietske Knüppe van Triodos Bank kun je terugkijken. Zij vertelden over de rol van duurzaamheid binnen Triodos en welke mogelijkheden er zijn om een lening aan te vragen voor (duurzame) cultuurprojecten. Hierover ging onze adviseur Andrea Posthuma na afloop nog verder met zowel Lambert als Sietske in gesprek. Deze interviews vind je hieronder. En de presentatie bekijk je hier. Meer informatie over de garantiefaciliteit, vind je hier.

Ander visueel materiaal is er van de break-out sessie die Rob van Wegen en Tobias Wilbrink organiseerden. De resultaten van de mentimeter van deze sessie over duurzaamheid in de praktijk, vind je hier.

Onze aftermovie biedt een mooie een impressie van de dag. Tot volgend jaar!

 

 

Caption
Video: Lukraak
Caption
Video: Lukraak
Caption (only if not already provided by the media item)
Video: Lukraak
Did you find this information useful?