|
Image
Image
Jordi Wijnalda
Role
Communications Advisor Creative Europe Desk
Email
j.wijnalda [at] creativeeuropedesk.nl
 

EU & verduurzaming: nieuwe tools en analyses

Image
Image
EU & Verduurzaming: nieuwe tools en analyses
Authors
Creative Europe Desk NL
Discipline
Sustainability

EU & verduurzaming: nieuwe tools en analyses

Meer EU-handvatten voor de groene transitie van cultuur en maatschappij met deze nieuwe burgerinstrumenten en analyses.
Cross-sectoraal

Verduurzaming, greening, verkleining van de ecologische voetafdruk: het zijn kernprioriteiten van de Europese Unie. Voortdurend stimuleert Europa de beweging in de juiste (groene) richting via haar subsidieprogramma's en informatieverstrekking, zowel naar hele professionele sectoren als naar individuele inwoners van de EU. Als nauw samenwerkende landengroep is onze impact op het behoud van onze planeet immers groot!

Onlangs zijn er twee waardevolle informatiebronnen vanuit Europa gepresenteerd die hieraan kunnen bijdragen.

Analyses van de groene transitie

Allereerst is er door de Europese Commissie een inzichtelijke nieuwe rapportage gepubliceerd rondom de groene transitie van de culture en creatieve industrieën: Monitoring the Twin Transition of Industrial Ecosystems. In het rapport wordt helder op een rij gezet welke stappen inmiddels ondernomen worden om onze sectoren te verduurzamen, en daarbij welke investeringen, vaardigheden en samenwerkingen een grote rol spelen. Onze sectoren kunnen veel van deze effectieve ideeën meenemen in hun eigen verduurzaming.

Het rapport is hieronder gratis te downloaden.

Handige tools voor individuen

Daarnaast heeft de EU, in het licht van haar klimaatpact, onlangs een handig rijtje laagdrempelige initiatieven en tools in kaart gebracht waarmee de individuele EU-burger betrokkener kan raken bij de inspanningen om beter met onze planeet om te gaan. Onder deze "Quick-start tools for citizen engagement" bevinden zich handvatten om o.a. klimaatwandelingen, lokale actiegroepen en "peer parliament"-initiatieven op te zetten in de eigen invloedssfeer.

Neem ter inspiratie vooral een kijkje op de website hieronder!

Did you find this information useful?
0