|
Image
Image
Andrea Posthuma
Role
Advisor MEDIA - Creative Europe
Email
a.posthuma [at] creativeeuropedesk.nl

|
Image
Image
Emma O'hare
Role
Advisor MEDIA - Creative Europe
Email
e.ohare [at] dutchculture.nl

|
Image
Image
Jordi Wijnalda
Role
Communications Advisor Creative Europe Desk
Email
j.wijnalda [at] creativeeuropedesk.nl
 

EAO: Staat van de promotie van Europese audiovisuele werken

Image
Image
EAO publiceert AVMSDigest over de promotie van Europese AV-werken.
Authors
European Audiovisual Observatory
Discipline
Audiovisual Media

EAO: Staat van de promotie van Europese audiovisuele werken

Een update over de impact van AVMSD, het initiatief om de promotie/verspreiding van Europese audiovisuele werken te bevorderen.
MEDIA

Hoe kunnen Europese audiovisuele werken boven het maaiveld uitsteken temidden van zo'n intense internationale competitie? In 2020 heeft de Europese Unie hiervoor de Audiovisual Media Services Directive (AVMSD) geïmplementeerd, dat een consistente boost zou moeten geven aan de promotie, verspreiding en publieksbereik van de beeldverhalen van Europese makelij.

De European Audiovisual Observatory maakt vanaf nu met regelmaat de balans op over deze stimuleringsregeling: doet het initiatief wat het moet doen, en kan het de uitdagingen van de constant veranderende markt bijbenen? In de zogenoemde AVMSDigest worden tussentijdse bevindingen op toegankelijke wijze gedeeld met het werkveld.

Via de link hieronder kun je de eerste van deze publicaties gratis downloaden en lezen. Daarnaast vond afgelopen najaar in Brussel een publieke conferentie rondom de thematiek plaats, waarvan meerdere talks en panelsessies online terug te kijken zijn, eveneens via de button hieronder.

Did you find this information useful?
0