Europese Commissie en EIF ondertekenen belangrijke investeringsovereenkomsten op San Sebastian Film Festival

Image
Image
EIF ondertekent 4 overeenkomsten op het San Sebastian Filmfestival.
Caption
Copyright: European Investment Fund: (from left to right in the picture):
Vincent Van Steensel, EIF, David Grumbach, The Archers, Frédéric Fiore, Logical Content Ventures, Renate Nikolay, EC, Ana Vizcaino, CERSA, Rafael Lambea, CREA.
Authors
European Investment Fund
Discipline
Audiovisual Media

Europese Commissie en EIF ondertekenen belangrijke investeringsovereenkomsten op San Sebastian Film Festival

De Commissie versterkt haar steun aan de audiovisuele sector door de toegang tot financiering te verbeteren.
MEDIA

Op zondag 24 september tijdens het San Sebastian Film Festival hebben de Europese Commissie en het Europees Investeringsfonds (EIF) maar liefst vier investeringsovereenkomsten ondertekend. Deze overeenkomsten, ter waarde van € 68,25 miljoen, beloven een enorme impuls te geven aan de financiering van audiovisuele en creatieve ondernemingen en projecten, waarbij naar verwachting zo'n € 500 miljoen aan nieuwe financiering zal worden gemobiliseerd.

Een van de overeenkomsten betreft een door het EIF goedgekeurde investering in eigen vermogen van maximaal € 25 miljoen voor het Franse fonds Logical Content Ventures. Dit markeert een mijlpaal als de eerste transactie onder het MediaInvest-instrument. Deze overeenkomst heeft als doel om tot wel €70 miljoen aan investeringen in eigen vermogen aan te trekken voor Europese audiovisuele productie- en distributiebedrijven.

Daarnaast werden nog drie andere belangrijke overeenkomsten gesloten, waarvan twee Spaanse (Compañía Española de Reafianzamiento CERSA en CREA) en één met MDDG S.à.r.l., een nieuw Luxemburgs fonds gespecialiseerd in investeringen in de audiovisuele sector, dat voornamelijk de coproductie van films en tv-series financiert. Deze overeenkomsten, ter waarde van respectievelijk € 20 miljoen, € 15 miljoen en € 8,25 miljoen en zullen naar verwachting een portfolio van maximaal € 425 miljoen te genereren. Meer informatie hierover in het nieuwsartikel van de Europese Commissie. Meer hierover in het nieuwsbericht van de Europese Commissie.

Deze investeringsovereenkomsten benadrukken het engagement van de Europese Commissie en EIF om de groei en concurrentiepositie van de Europese audiovisuele en creatieve industrie te versterken, waardoor de culturele diversiteit van Europa behouden blijft en de sector wereldwijd kan floreren. Commissaris voor de Interne Markt, Thierry Breton, benadrukte het belang van deze investeringen om de Europese audiovisuele productie en distributie te stimuleren en bedrijven te ondersteunen bij het optimaal benutten van hun intellectuele eigendomsrechten. De ondertekening van deze overeenkomsten markeert een belangrijke mijlpaal voor de toekomst van de Europese audiovisuele sector.

Did you find this information useful?
0