|
Image
Image
Andrea Posthuma
Role
Advisor MEDIA - Creative Europe
Email
a.posthuma [at] creativeeuropedesk.nl

|
Image
Image
Jordi Wijnalda
Role
Communications Advisor Creative Europe Desk
Email
j.wijnalda [at] creativeeuropedesk.nl
 

Collaborate to Innovate

Image
Image
Europa Cinemas Collaborate to Innovate
Authors
Europa Cinemas
Magazine tags
Discipline
Audiovisual Media

Collaborate to Innovate

Zeventien projecten uit zestien Europese landen ontvangen in totaal € 1,4 miljoen
MEDIA

Het initiatief "Collaborate to Innovate" ondersteunt opnieuw vooraanstaande samenwerkingsprojecten van leden van het Europa Cinemas-netwerk: 99 bioscopen realiseren zeventien projecten met in totaal € 1,4 miljoen. Deze financiering werd in 2021 gelanceerd met behulp van Creative Europe MEDIA. Het bioscoopnetwerk wordt jaarlijks ondersteund door Creative Europe MEDIA met € 15,5 miljoen.

"Collaborate to Innovate biedt een basis voor innovatieve projecten die nieuwe vormen van filmbeleving creëren", zegt Lucia Recalde, hoofd van Creative Europe MEDIA bij de Europese Commissie. "Een succesvol project zoals Cineville, het arthouse bioscoopabonnementsmodel uit Nederland, heeft zich via het netwerk verspreid en is uitgevoerd in België, Oostenrijk en nu ook in Duitsland in het kader van Collaborate to Innovate. Het toont aan hoe een geweldig idee en de aanpassing aan een andere lokale context, innovaties voor het hele filmecosysteem kunnen stimuleren."

De volledige lijst van ondersteunde projecten is te vinden als PDF op de website van Europa Cinemas. Uit Nederland is de Filmhallen geselecteerd met het project Cinema + in samenwerking met Kino Rotterdam (Rotterdam), Kijkhuis (Leiden), The Movies (Amsterdam), Trianon (Leiden), FilmKoepel (Haarlem) en Lido (Leiden). Met Cinema+ willen deze bioscopen het publiek aan hun films en zalen weten te binden middels exclusieve extra content en gerichte marketingcampagnes om zodoende ook minder afhankelijk te worden van externe (social) media.

"Een van de belangrijkste doelen van Collaborate to Innovate is het ondersteunen van projecten die het potentieel hebben om andere bioscoopeigenaren in het netwerk en daarbuiten te inspireren", zegt Fatima Djoumer, CEO van Europa Cinemas. "De resultaten en best practices van de eerste twee edities zijn gepresenteerd door de projectleiders tijdens workshops en op de 'Europa Cinemas 30th Anniversary Network Conference' in Parijs en zijn beschikbaar op ons YouTube-kanaal."

De zeventien projecten uit zestien Europese landen bestrijken een breed scala aan onderwerpen, van filmvaardigheid en werken met een jong publiek tot technologische innovatie, gegevensoptimalisatie, digitale marketing en groene en inclusieve strategieën. Dit creëert echte impact op de sector: de verspreiding en zichtbaarheid van Europese films staan hoog op de prioriteitenlijst, evenals het aantrekken van nieuw publiek. Bioscopen konden tot € 100.000 per project ontvangen.

Tot 15 september kunnen Europese bioscopen zich nog steeds aanmelden voor lidmaatschap bij het door MEDIA gesteunde bioscoopnetwerk Europa Cinemas. Aanvraagformulieren en meer informatie zijn te vinden op europa-cinemas.org.

 

 

Did you find this information useful?
0