|
Image
Image
Albert Meijer
Role
Advisor Culture - Creative Europe
Email
a.meijer [at] dutchculture.nl

|
Image
Image
Andrea Posthuma
Role
Advisor MEDIA - Creative Europe
Email
a.posthuma [at] creativeeuropedesk.nl

|
Image
Image
Jordi Wijnalda
Role
Communications Advisor Creative Europe Desk
Email
j.wijnalda [at] creativeeuropedesk.nl
 

Nieuwe oproep Media Platforms

Image
Image
Oproep MEDIA Platforms 2023
Authors
Go Rodenkoff
Discipline
Audiovisual Media
Digital Culture
Journalism

Nieuwe oproep Media Platforms

Deadline is 18 oktober
Cross-sectoraal

Is jouw nieuwsmedia-organisatie van plan of bezig met het ontwikkelen van een mediaplatform dat gericht is op het vergroten van het bereik van nieuwsmedia vanuit Europa en burgers toegang biedt tot meertalige en betrouwbare informatie? Dan is de European Media Platforms oproep iets voor jou. Deze oproep is afkomstig van de Europese Commissie en is opgezet door het DigitalEU programma.

Budget: € 6.000.000
Deadline: 18 oktober 2023
Maximale cofinancieringspercentage: 80% van subsidiabele kosten
Maximale subsidiebedrag: € 2.500.000 (naar verwachting worden er ongeveer drie projecten gesteund)
Consortium: minimaal drie partners met een platform dat minimaal vijf EU-talen dekt.
Looptijd: 12-15 maanden

Nieuwsmediaorganisaties worden uitgenodigd om projecten voor te dragen die gebruiksvriendelijke en innovatieve functies en toepassingen ontwikkelen. Deze projecten moeten nieuwsmediaorganisaties helpen hun bereik te vergroten en de toegang van burgers tot meertalige en betrouwbare informatie in zoveel mogelijk EU-lidstaten en EU-talen te verbeteren. Redacties van verschillende nieuwsmedia dienen samen te werken en zo inhoud bieden vanuit diverse perspectieven uit de hele EU. Voorstellen moeten een voorlopige visuele mock-up van het beoogde platform bevatten. Als gevolg hiervan zou de oproep bijdragen aan de ontwikkeling van een EU-brede publieke mediaruimte.

Aanvragers moeten de toegevoegde waarde en het innovatieve aspect rechtvaardigen, bijvoorbeeld door het gebruik van innovatieve technische hulpmiddelen te tonen (bv. vertaalmodules, AI, web3, blockchain, zoekmachines, algoritmen voor het aanbevelen van inhoud, enz.). Deze technieken moeten leiden tot verspreiding van inhoud via meerdere mediakanalen, gebruik makend van verschillende digitale toepassingen.

De oproep staat open voor nieuwsmedia-organisaties (bijv. omroepen, uitgevers…), ontwikkelaars van mediatechnologie en andere organisaties die actief zijn in het mediadomein.

De territoriale focus van de actie zijn de lidstaten van de Europese Unie. Alleen aanvragen van in de EU-lidstaten gevestigde rechtspersonen komen in aanmerking voor deze call.

Deze oproep is het resultaat van een voorbereidende actie die in 2023 door het Europees Parlement is goedgekeurd en volgt op eerdere oproepen in 2021 en 2022. Klik hier voor de resultaten van de oproep van vorig jaar.

Vragen kunnen tot 5 werkdagen voor de deadline worden gestuurd naar CNECT-NEWSMEDIA@ec.europa.eu.
Klik voor meer informatie op de button (European Media Platforms) hieronder. Ook vind je hieronder de link naar de informatiesessie die is gegeven over deze oproep.

 

Did you find this information useful?
0