|
Image
Image
Albert Meijer
Role
Advisor Culture - Creative Europe
Email
a.meijer [at] dutchculture.nl

|
Image
Image
Gegeen Togooch
Role
Advisor Culture - Creative Europe
Email
g.togooch [at] creativeeuropedesk.nl
 

Tips voor het doen van een aanvraag

Image
Image

Tips voor het doen van een aanvraag

Onze adviseurs van het subprogramma Cultuur helpen je op weg
Cultuur


1. Begin op tijd met het voorbereiden van je aanvraag. Voor nieuwe aanvragers met een eerste idee voor een project en nog zonder samenwerkingspartners, kan het een jaar duren om tot een goede aanvraag te komen. Ook ervaren aanvragers met solide partners doen er vaak minstens twee maanden over om een aanvraag te voltooien.

2. Liever een partner te veel dan precies het minimum aantal. Mocht een samenwerkingspartner uitvallen, dan kan het project gewoon doorgaan.

3. Zoek partners niet alleen in buurlanden, maar ook daarbuiten. De voorkeur gaat uit naar een brede geografische spreiding én met de inbreng van verschillende soorten expertise door de verschillende partners. De door Creative Europe gesteunde netwerken op het gebied van onder meer theater, muziek en cultureel erfgoed, zijn een goede plek om partners te vinden.

4. Verdiep je in één van de prioriteiten die in de regeling genoemd worden (zoals digitalisering, verduurzaming, capaciteitsopbouw, etc.) en schrijf je aanvraag met deze prioriteit in gedachten. Denk niet: wat kan Europa voor mij doen, maar hoe draagt mijn project bij aan de doelstellingen van Europa?

5. Ben je nog niet bekend met Creative Europe en het doen van een aanvraag? Sluit je dan eerst eens aan bij een projectaanvraag als samenwerkingspartner. De door Creative Europe gesteunde netwerken bieden een goede ingang om organisaties te vinden om mee samen te werken.

6. Mocht je niet zeker zijn of je idee binnen een Creative Europe aanvraag past, of heb je andere vragen? Neem gerust contact met ons op.

Did you find this information useful?