Internationale podiumkunstenbijeenkomst in Amsterdam

Image
Image
Caption
Te zien in het kader van 21 for The Road op vrijdag 15 april in de Brakke Grond in Amsterdam: The Dogs Days Are Over (2014) van Jan Martens en ICK Amsterdam. Foto: Piet Goethals
Authors
Piet Goethals
Jan Martens
Discipline
Dance
Theatre
Music

Internationale podiumkunstenbijeenkomst in Amsterdam

In Amsterdam vindt van 14 tot en met 17 april de jaarlijkse voorjaarsbijeenkomst plaats van IETM, het internationale netwerk voor eigentijdse podiumkunsten.

Het evenement is gericht op producers, theaters, festivals, kunstenaars en ondersteunende instellingen uit het werkveld. De organisatie is in handen van IETM, in samenwerking met het Nederlands Theater Festival en Amsterdam Fringe Festival.

De bijeenkomst staat in het teken van Live Art in Digital Times. Deelnemers kunnen gedurende 4 dagen deelnemen aan discussies, workshops en plenaire sessies met inspirerende sprekers uit het werkveld.

Zes Amsterdamse theaters presenteren in de avonduren Nederlandse en Vlaamse topvoorstellingen die op het punt staat om de internationale markt te betreden. IETM-deelnemers kunnen deze voorstellingen bezoeken voor een gereduceerd tarief. De voorstellingen zijn ook toegankelijk voor mensen die niet deelnemen aan de netwerkbijeenkomst. Kaartjes voor dit theaterprogramma zijn verkrijgbaar via de website 21 For The Road.

Voorafgaand aan de bijeenkomst is er op 13 april een zogeheten ook een pre-meeting. Deelnemers krijgen dan in Friesland een voorproefje van wat Leeuwarden te bieden heeft als de stad in 2018 culturele hoofdstad van Europa wordt.

Did you find this information useful?
0